Van overstroomde catwalk tot power schouders: alle highlights van de Balenciaga Herfst/Winter 2020 show

De apocalyptische show van Balenciaga's Demna Gvasalia is er eentje voor in de boeken.

Een model in de Balenciaga Herfst/Winter 2020 show.
Imaxtree

Wie zich Balenciaga's vorige spectaculaire decor nog herinnert, weet dat creative director Demna Gvasalia wederom gaat uitpakken bij zijn volgende show tijdens Paris Fashion Week. En dat heeft hij afgelopen zondag zeker gedaan. De showruimte was deze keer niet een kopie van de koningsblauwe EU-gebouwen in Brussel, maar een catwalk met water en projecties van apocalyptische vulkaanuitbarstingen (of hellevuur?) en grote overstromingen. De nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie van het Spaans-Franse modehuis was even spectaculair met tientallen zwarte looks, maar ook genoeg (bloemen)prints, power schouders en tenues uit de sportwereld. Vogue zet alle hoogtepunten van Balenciaga's Herfst/Winter 2020 show voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Apocalyptisch

Balenciaga staat er de laatste jaren om bekend grote crisissen of politieke thema's uit te lichten in diens shows. Zo ook tijdens de nieuwe show van het modehuis tijdens Paris Fashion Week. De ruimte werd omgetoverd tot een soort apocalyptisch geheel, met water op de catwalk, projecties van vuurzeeën en overstromingen, en onheilspellende muziek, gecomponeerd door Peter Gregson en Demna Gvasalia himself. Vogue's editor-in-chief Rinke Tjepkema was erbij en legde het spektakel voor je vast.

2 Walking on water
Balenciaga Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Zoals hierboven al even genoemd werd, werd de catwalk bij Balenciaga onder water gezet – een verwijzing naar de dringende klimaatcrisis en het 'einde van de wereld', aldus Gvasalia. De zogenaamde eerste rijen van de tribune stonden zelfs onder water, zoals je hieronder kunt zien.

4 Spikes
Balenciaga Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Balenciaga stuurde veel modellen in compleet zwarte looks de catwalk op. Daarmee toont Gvasalia dat zwart allesbehalve eentonig is. Zo zagen we onder meer een leren jas vol met spikes, die niet alleen gelijkenissen vertoont met bekende horrorscenario's, maar ook iedereen op afstand houdt.

5 Motorpakken
Balenciaga Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Naast veel zwarte looks zagen we ook kleding uit de sportwereld voorbijkomen, waaronder verschillende leren motorpakken. De pakken met "BB" logo kwamen in verschillende kleuren, van zwart en wit tot rood en blauw.

6 Power schouders
Balenciaga Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Gelukkig zag Gvasalia de toekomst (dan hebben we het over aankomend najaar) ook nog een beetje zonnig in. Verschillende gekleurde (bloemen)prints sierden de catwalk, vaak in combinatie met extreme schoudervullingen, a.k.a. power schouders.

7 Voetbaltenues
Balenciaga Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Naast de motorpakken haalde Gvasalia ook inspiratie uit de voetbalmode. De ontwerper stuurde meerdere modellen de catwalk op gekleed in voetbaltenues met "Balenciaga" als sponsor geprint op de shirts. Dus mocht je overwegen een voetbalcarrière te starten, dan heeft het Frans-Spaanse modehuis de perfecte outfit voor je.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week