Van girlgangs tot Instagramfähige panty's: dit was Chanels Herfst/Winter 2020 show

Vogue verzamelt vijf highlights van de langverwachte show.

Beeld van de Chanel-show in Parijs, vertoning van de Herfst/Winter 2020 collectie 
Victor Boyko

Het coronavirus overschaduwde de Parijse modeweek, maar Chanel bracht op dinsdag rust – al was het maar voor heel even. De Herfst/Winter 2020 collectie illustreerde weer precies waarom er altijd zo wordt uitgekeken naar de show van het Franse modehuis, een evenement dat al jaren een topplek in menig modeagenda heeft. Er is altijd én vernieuwing én traditie, en dat was voor deze vertoning – wederom onder het dak van het Grand Palais – niet anders.

Virginie Viards nieuwe collectie bestond veelal uit casual silhouetten, in tegenstelling tot wat we van het modehuis gewend zijn. Zowel cropped tops als (luxueuze, want het blijft Chanel) joggingbroeken kwamen langs, net als Chanel's iconische tweed-jasjes, getailleerde jassen en elegante blouses. Viard kwam ook met suggesties om menig outfit wat op te fleuren, met dank aan de pirate boots, geprinte panty's, kostuumsieraden en knappe kapsels. Of er nóg meer highlights waren? Zeker. Vogue verzamelt de vijf beste, opdat je compleet op de hoogte bent.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Spiegeltje-spiegeltje
Model loopt over spiegelvloer bij Chanel Herfst/Winter 2020 in Parijs 
D.Charriau

De modellen liepen voor de show over een spiegelvloer van 340 meter, mét rookeffecten. Een vrij kalm decor in vergelijking tot de vorige shows, maar dat was dan ook de bedoeling, verklaart Virginie Viard aan de Britse Vogue. 'Het ging voor mij om het creëren van een simpel, puur momentum. Romantisch, maar dan zonder tierelantijntjes. Ik houd zoveel van Chanel dat ik onmogelijk niet wéér een nieuwe ode aan dit modehuis kon brengen, met dat kenmerkende gevoel van vrijheid, energie en een verlangen naar grote dingen.'

2 Tête-à-tête
Modellen op de catwalk van Chanel in Parijs, waaronder Gigi Hadid. 
Stephane Cardinale - Corbis

Deze Herfst/Winter 2020 show leek wel een kleine ode aan de coolste girl gangs van het moment, want modellen liepen veelal in duo’s of trio’s over de catwalk. Ze wandelden arm-in-arm met looks die niet zouden misstaan in Parijs: alsof ze nonchalant op weg waren naar een portie steak frites. Waarschijnlijk geen geheel willekeurige keus, want zo’n gezamenlijke wandeling past perfect bij de gedachtegang van Chanel. Het Franse modehuis heeft luxe immers hoog in het vaandel staan, maar wil vrouwen nooit beperken in hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. On y va, dus!

3 Panty's
Close-up van een panty op de catwalk van Chanel in Parijs, Herfst/Winter 2020. 
Stephane Cardinale - Corbis

Er zullen weinig goedbezochte Instagrampagina’s zijn waarop deze panty de komende tijd níet zal verschijnen. Na oorbellen, tassen, en ieder ander denkbaar accessoire met Gabrielle’s befaamde logo ziet u hier: beenmode zoals het ooit bedoeld was. Pak die loafers uit de kast voor een bakkie bij Cafe de Flore, zouden wij zeggen.

4 Jill Kortleve
jill kortleve op de catwalk in parijs voor chanel 
D.Charriau

Wát een seizoen voor model Jill Kortleve, in 2019 nog Vogue’s covermodel van het oktobernummer. Ze sierde afgelopen modemaand de show van vrijwel ieder groot modehuis, waaronder Alexander McQueen, Valentino en Fendi. Het succesvolle curvy model kan nu Chanel aan haar cv toevoegen. Hiermee maakt Chanel een waar statement, waar het de eerste keer in bijna tien jaar is dat een plus-size model op de catwalk van het modehuis loopt. In 2011 liep Crystal Renn als eerste curvy model mee in de Cruise show van het iconische Franse modehuis.

5 Trackpants
Een model tijdens de Chanel Herfst/Winter 2020 show in Parijs. 
Stephane Cardinale - Corbis

Opmerkelijk bij deze show: het tonen van oversized trackpants, een vrij casual (en mogen we zeggen: stoere?) keuze in het licht van dit modehuis. Het ontwerp kwam onder meer in – zwart en bordeaux – leer (uiteraard wel mét typerende Chanel-knopen) en werd gecombineerd met eenzelfde soort riem. Ondertussen waren er uiteraard ook weer veel vrouwelijke looks te zien, waaronder opvallend veel croptops en shorts, een combinatie waar Viard duidelijk hartgrondig in gelooft (en wij komende zomer vast ook, daar niet van).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week