Louis Vuitton sluit Paris Fashion Week af met een kostuumdrama-show in het Louvre

Het Franse modehuis ging terug in de tijd.

Louis Vuitton Herfst/Winter 2020/2021 show tijdens Paris Fashion Week. 
Getty Images

Gisteravond kwam fashion month tot een einde met de Herfst/Winter 2020 show van Louis Vuitton. Na een maand van shows die overschaduwd werden door de verspreiding van de corona-epidemie, zorgde Louis Vuitton voor een spectaculaire show die de aanwezigen deze gedachte liet vergeten – al was het maar voor even. Ondanks dat het Louvre werd gesloten vanwege het virus, opende het beroemde museum toch nog een keer zijn deuren voor de show van het Franse modehuis. Louis Vuittons creative director Nicolas Ghesquière bracht met zijn show een ode aan de ontwikkeling van de mode van de vijftiende eeuw tot de jaren '50, door middel van een historisch kostuumdrama. Wij zetten alle hoogtepunten van de show voor je op een rij, van het immense koor met historische kostuums tot moderne varianten van de petticoat en de bekende Louis Vuitton trunk.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Moderne petticoat
Louis Vuitton Herfst/Winter 2020 show.
Getty Images

Als het aan Louis Vuitton ligt, komen petticoats weer helemaal terug. De bekende volumineuze rok uit de jaren '50 maakte veelvuldig een comeback op de catwalk, waar hij werd gepresenteerd in verschillende kleuren en vormen, gemaakt van moderne materialen als leer, satijn en kunststof. In combinatie met moderne tops en stoere jacks krijgt het rokontwerp een moderne en draagbare upgrade anno 2020.

2 Historisch koor
Getty Images

Tijdens het begin van de show werd er een tribune onthuld waar geen gasten zaten, maar ruim tweehonderd zangers gekleed in rococo-ontwerpen die zo uit een kostuumdrama leken te komen. De Oscar-winnende kostuumontwerper Milena Canonero was verantwoordelijk voor de looks. Toen de eerste modellen de catwalk op liepen, begonnen het koor nummers te zingen van muzikant Woodkid en componist Bryce Dessner. 'In de mode is het begrip tijd ingrijpend. Ik wilde dat verschillende tijdperken geconfronteerd zouden worden met de huidige tijd,' vertelde Ghesquière aan de Britse Vogue.

3 Barok-bikerjack
Louis Vuitton Herfst/Winter 2020 show.
Getty Images

Ghesquière vertegenwoordigde het verleden, heden en de toekomst van de modewereld in zijn show, door stoffen en silhouetten van vroeger te combineren met ontwerpen van nu. Een resultaat van deze formule was dit jasje, een crossover tussen een stoere bikerjack en een Barok-achtige top. Zo worden kralen en schoudervullingen samengevoegd met op motorcross geïnspireerde vormen en materialen zoals leer en een brede fit afgewerkt met ritssluitingen.

4 Moderne twist op de klassieke LV-koffer
Louis Vuitton Herfst/Winter 2020 show.
Getty Images

De klassieke bagagekoffers van het modehuis zijn een van de meest iconische producten van Louis Vuitton aller tijden. Tijdens de show werden de vertrouwde LV-monogram koffers verruild voor minimalistische varianten afgewerkt met hout en metaal. Deze werden gepresenteerd als het nieuwe handtasontwerp van het modehuis, dat door het nieuwe kleine formaat die functie perfect kan vervullen.

5 Louis Vuitton-puffer
Louis Vuittons Herfst/Winter 2020 show.
Getty Images

Waar Louis Vuitton eerder meeging met de ugly sneaker-trend, waagt het gevestigde Franse modehuis zich nu ook aan de puffer-trend. De puffers van Louis Vuitton bevatten verschillende kleuren en futuristische vormen, met een sportieve maar toch chique vibe als resultaat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week