Dit zijn de highlights van Amsterdam Fashion Week Lente/Zomer 2021

Vogue blikt terug op de september editie van de Amsterdamse modeweek.

mulas hybrid haus
Team Peter Stigter

De belangrijkste modeweek in Nederland zit er weer op. Vorige week vond Amsterdam Fashion Week plaats. Tijdens de september editie toonden Nederlandse ontwerpers hun nieuwe Lente/Zomer 2021-collecties. Een bijzondere paar dagen waarbij de crème de la crème van de Nederlandse modewereld – op afstand – samenkwam om te genieten van een breed scala aan shows en presentaties. Wellicht heb je ons Vogue Instagram-account in de gaten gehouden en heb je al een beetje een indruk gekregen van hoe Amsterdam Fashion Week eruitzag. Of het nu is om je geheugen weer even op te frissen, of omdat je benieuwd bent wat je gemist hebt op AFW, zette Vogue de highlights van de modeweek hieronder voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 BSFO x Duran Lantink
michiel van maaren installatie bij bsfo x duran lantink op amsterdam fashion week
Team Peter Stigter

In plaats van zelf Amsterdam Fashion Week flink op te schudden, zoals hij dat vorig jaar deed, besloot Duran Lantink dat dit jaar aan zijn protegés over te laten. In samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet koos Duran tien modetalenten die hun werk toonden in de presentatie Visions of – met een focus op sustainability.

Een van hen was Michiel van Maaren, die met zijn presentatie op de vergankelijkheid van fast fashion duidt, door ontwerpen te presenteren die als sneeuw voor de zon verdwenen wanneer hij er met een waterpistool op spoot.

2 Cruèl
cruèl op amsterdam fashion week
Team Peter Stigter

William Ampofo richtte in 2018 zijn modelabel Cruèl op en stond met zijn nieuwe collectie dit keer voor het eerst officieel op Amsterdam Fashion Week. De tijdloze ontwerpen van William zijn minimalistisch, maar hebben ieder een avant-garde touch. Niet alleen de creaties van Cruèl sprongen in het oog, maar ook de uitstekend goede casting van de modellen.

3 Reconstruct Collective
reconstruct op amsterdam fashion week
Team Peter Stigter

De vrouwen van Reconstruct hebben de afgelopen maanden van lockdown en crisis een reset gemaakt, vertellen ze zelf, en daaruit is een verfrissende collectie voortgekomen. Pasteltinten en bloemen brachten warmte en een vleugje romantiek naar de vervallen oude V&D-winkel op het Rokin waar Reconstruct niet alleen een collectie toonde, maar deze ook direct verkocht.

4 Ronald van der Kemp
ronald van der kemp op amsterdam fashion week
Team Peter Stigter

AFW was een drukke week voor Ronald van der Kemp: niet alleen organiseerde hij een charity auction van zijn couture mondmaskers, hij presenteerde daarnaast ook een fashion film. Op het terras van Hotel L'Europe was de film Status Quo te zien, die de ontwerper maakte voor de Parijse haute coutureweek van juli.

5 Mulas Hybrid Haus
mulas hybrid haus
Team Peter Stigter

Jessica van Halteren was vorig jaar nog een van de finalisten van De Lichting 2019, en staat een jaar later nu al zelf op Amsterdam Fashion Week. Samen met Mila van der Linden presenteerde ze hun fashion film Mirror Soul. De daaropvolgende presentatie van haar nieuwe collectie voor Mulas Hybrid Haus was even boeiend en opzwepend.

6 Elzinga
elzinga in paradiso
Team Peter Stigter

Even leek Paradiso weer in haar volle glorie als voor de lockdown te zijn hersteld: de muziek van band The Kittens vulde de grote zaal terwijl een groep dansende damens los ging voor het podium. Enige verschil? Dit was meer dan alleen een concert, want iedereen liep rond in de nieuwste collectie van Elzinga.

7 Natan
natan
Team Peter Stigter

Naast tal van presentaties – omdat het makkelijker is daarbij afstand te bewaren – waren shows zo hier en daar toch nog mogelijk. Het grootste spektakel was wat dat betreft de show van Natan, die het Eye Museum liet bestormen door modellen in kleurrijke, meeslepende creaties. Wie zich even niet door het prachtige uitzicht liet afleiden zag een sterke collectie voorbijkomen.

8 Bodil Ouédraogo
bodil ouédraogo
Team Peter Stigter

Een van de meest ontroerende én krachtige momenten tijdens Amsterdam Fashion Week was de presentatie van Bodil Ouédraogo. In het Stedelijk Museum presenteerde ze haar nieuwe ontwerpen op film, begeleidt door een dansvoorstelling – beide geïnspireerd op de art of dressing up en haar eigen Afrikaanse roots.

9 KASSL
kassl
Team Peter Stigter

KASSL zul je ongetwijfeld kennen van hun inmiddels iconische jassen. Sinds kort heeft het label daar ook een tassencollectie aan toegevoegd. Op Amsterdam Fashion Week nam KASSL de opening in Museum Voorlinden op zich, waarbij de zalen van het museum even werden omgetoverd tot een heuse expositie van KASSL creaties.

10 Scotch & Soda
scotch  soda
Scotch & Soda

Je start maken als ontwerper in de mode-industrie is op zichzelf al een hele uitdaging, maar door de pandemie is er een hele nieuwe lading obstakels bijgekomen. Daarom heeft Scotch & Soda ervoor gekozen om samen te werken met jonge Nederlandse designtalenten, die de hoodies uit de Fall/Winter 2020 collectie mochten herontwerpen. Ieder kregen ze één van de drie mogelijke thema’s: Amsterdam, Water of Love. Hun ontwerpprocessen en de eindproducten kun je hier bekijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week