Chanel Lente/Zomer 2021 show: de highlights

Vogue zet de hoogtepunten van de Chanel show voor je op een rijtje.

chanel lentezomer 2021 show
Vogue Runway

Op dinsdag 6 oktober komt Paris Fashion Week – en daarmee de najaarseditie van de modeweken – officieel tot een einde. Maar niet zonder met een knaller af te sluiten met de show van Chanel. Hoewel veel modehuizen ervoor kozen dit seizoen hun collecties digitaal te presenteren, mocht de modewereld alsnog uitkijken naar een spectaculaire show van het iconische Franse modehuis. In het Grand Palais in het hart van Parijs presenteerde creative director Virginie Viard de Lente/Zomer 2021-collectie voor Chanel. De show was via een stream live mee te kijken, en door verschillende cameraopstellingen had je zo misschien nog wel beter zicht op de nieuwste creaties dan de gasten die front row zaten bij de show. Op social media waren de comments lovend: veel kijkers riepen de Lente/Zomer 2021-collectie meteen uit tot Virginie Viards beste collectie voor Chanel tot nu toe.

Vogue zette de hoogtepunten van de presentatie hieronder voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hollywood inspired
chanel lentezomer 2021 show
Vogue Runway

De Lente/Zomer 2021 collectie is geïnspireerd op de glitz & glamour van Hollywood, en de geschiedenis van Chanel met het aankleden van sterren op het witte doek. 'Gabrielle Chanel en Karl Lagerfeld hebben zoveel actrices in films en in het echte leven gekleed. Ik dacht aan hen die ons zoveel laten dromen. Maar zonder te willen repliceren. Zonder in een vintage herhaling te vervallen. Ik wilde dat het heel vrolijk, kleurrijk en ook heel levendig zou zijn', aldus Virginie Viard.

2 Casual chic
chanel lentezomer 2021 show
Vogue Runway

Hoewel we met iedere Chanel collectie mogen genieten van de iconische tweed mantelpakjes, zagen we in deze collectie verrassend veel 'casual' kledingstukken voorbijkomen. Denk T-shirts en denim, die helemaal in lijn zijn met de coole LA-stijl die ter inspiratie diende voor de collectie, maar dan wel met een chicness-gehalte dat we gewend zijn van het modehuis. Enkele laidback tuxedo's roepen het beeld op van een classy Bel Air vrouw die zelfs op warme dagen aan het zwembad eruit ziet om door een ringetje te halen. Een nodige injectie casual chic voor Lente/Zomer 2021 dus.

3 Nederlandse modellen
chanel lentezomer 2021 show
Vogue Runway

Dutchies zijn alom vertegenwoordigd tussen de maar liefst zeventig modellen van de Lente/Zomer 2021-show. Nederlandse modellen als Jill Kortleve, Felice Noordhoff en Luna Bijl sierden de catwalk in het Grand Palais in Parijs en laten zien dat ons kikkerlandje goed is voor heel wat topmodellen die de industrie gezamenlijk veroveren. Check onze Instagram Stories voor een kijkje achter de schermen bij de Chanel-show, waarbij Jill jullie meeneemt tijdens de voorbereidingen voor de presentatie.

4 It-accessoires
paris, france – october 6 bag detail during the chanel fashion show during paris womens fashion week springsummer 2021 on october 6, 2020 in grand palais paris, france photo by estropgetty images
EstropGetty Images

Hoewel de kleding voor deze collectie van Viard verrassend toegankelijk is – in de woorden van journalist Susie Bubble: 'tastbaar' – zullen het zoals gewoonlijk vooral de accessoires zijn die onze Insta-feeds gaan vullen. De modellen struinen met strappy sandalen aan hun voeten door het Grand Palais, kleurrijke Chanel-monogram sjaaltjes wapperen als vlaggetjes in de wind en we zien de begeerde Chanel-tassen in verschillende variaties (knalroze!) voorbijkomen. Maar de meest opvallende – en Insta-waardige – accessoires zijn zonder twijfel de mini-versies van de Chanels klassieker, de 2.55 handtas. Zo lijkt het Franse modehuis te dicteren dat we voorlopig nog niet van de ieniemini-tasjes trend af zullen zijn.

5 Decor
Getty Images

Als een van de meest felbegeerde shows om bij te wonen ieder seizoen, stelt Chanel wat betreft decor nooit teleur. Van een heus strand voor de Lente/Zomer 2019 show en een supermarkt voor de Herfst/Winter 2014 show tot het ijslandschap voor de Herfst/Winter 2010 show – iedere Chanel show is opnieuw indrukwekkend en bijna overweldigend. Voor de Lente/Zomer 2021 show liet Virginie Viard reusachtige witte letters die Chanel spelden plaatsen in het Grand Palais. Het volledig witte decor was onverwachts minimalistisch voor het modehuis, maar daarmee niet minder imposant of indrukwekkend. En zo kwam de focus dit keer écht volledig op de ontwerpen te liggen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week