Vijf onmisbare highlights van Celine's Lente/Zomer 2021 show

Van Kaia Gerbers terugkeer op de catwalk tot een overdaad aan baseballcaps.

beeld van celine lentezomer 2021 collectie
Celine

Basketbalpetjes, een zonovergoten stadion en korte sweatpants: modehuis Celine leek kosten nog moeite te hebben gespaard om haar nieuwste collectie zo sporty chic mogelijk te laten ogen. Hedi Slimane's collectie voor zomer 2021 toonde hij dan ook niet in Parijs, maar Monaco, waar de modellen bovenal in casual (doch behoorlijk luxueuze) outfits over een rode atletiekbaan liepen.

Sinds Hedi Slimane's aanstelling bij Celine – inmiddels alweer twee jaar geleden – probeert hij het nalatenschap van zijn voorgangster Phoebe Philo te stylen én restylen. Dat is ook in deze presentatie terug te zien, waarin zowel elegante vrouwenmode (blouses met een pussy bow, strakke blazers) als zijn interpretatie van het 'nieuwe' Celine te bespeuren is. Dat die visie beïnvloedt wordt door Generatie Z moge duidelijk zijn: Slimane wil al langer meer jeugdigheid in het Franse modehuis brengen, en komt nu dan ook met looks die je inderdaad zo in de kast van Hailey Bieber en Kaia Gerber ziet hangen. Niet dat de gemiddelde jonge vrouw nou direct genoeg bestedingsruimte heeft voor een jasje van tweed, maar het idee is nobel.

Meer weten over de show? Werp dan een blik op vijf hoogtepunten van de show, die Vogue voor je selecteerde.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Locatie, locatie

Celine presenteerde haar collectie niet tijdens Paris Fashion Week, maar in het lege Stade Louis II in Monaco. En waar de tribunes normaal tot de nok toe gevuld zouden zijn, waren ze nu leeg: wat restte waren de modellen die over een enorme atletiekbaan liepen. Het 'waarom' weten we niet precies, maar dát Hedi Slimane van sportlocaties houdt, moge duidelijk zijn. Zijn herencollectie toonde hij in juli op de Franse racebaan Le Castellet.

2 Ode aan de platte schoen
model op de catwalk bij celine in monaco
Celine

Tijdens de show was geen enkele schoen met hak te bespeuren. Platte stappers waren er daarentegen in allerlei vormen en maten: van zwarte chelseaboots tot ballerina's en van kraakwitte sneakers tot regenlaarzen (!). Praktisch lijkt in 2020 nog steeds het devies, en we kunnen ontwerpers geen ongelijk geven, nu #WFH-looks vooral hoogtij vieren.

3 Basketbalpetjes
model met baseballcap bij celine
Celine

Wat ooit begon bij stijliconen als prinses Diana is nu uitgegroeid tot een niet-te-missen hoofdaccessoire bij hedendaagse stijliconen: de (sportieve) pet. Wie Kaia Gerber – wellicht de grootste ambassadeur van de baseballcap – na maanden weer laat debuteren op de catwalk, moét immers wel meebewegen. Modellen droegen ze dan ook bij vrijwel elke look, zelfs bij een avondjurk van pailletten.

4 Generatie Z
model op de catwalk bij celine in monaco
Celine

In een mail aan de Amerikaanse Vogue vertelt Hedi dat hij 'een portret van deze generatie' wilde schetsen, aan de hand van 'de jeugd' en een 'optimistische noot'. Zijn muze is nog steeds de Parisienne, maar dan met een twist: Hedi's Française zou tevens naar rap en hiphop luisteren. Om dat statement kracht bij te zetten koos Slimane dan ook voor de (catwalk)track Princess Nokia (en inderdaad, als je dat drie jaar geleden had verteld, zou niemand je geloven).

5 Alles casual-chic
model op de catwalk bij celine
Celine

Niet dat er nog enige twijfel over het hoofdthema van deze show bestond, maar toch: zelden passeerden er zoveel casual chic looks de revue. De meeste outfits deden vooral denken aan klassieke Amerikaanse prep school-looks, met bomberjacks, denim shorts en Varsityshirts. Er was overigens weinig nonchalant aan de luxe handtassen, buiten 't feit dat ze redelijk klein waren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week