Sevdaliza siert de catwalk tijdens Iris van Herpen Couture Lente 2021-show 'Roots of Rebirth'

Met haar Haute Couture Lente/Zomer 2021-collectie neemt Iris van Herpen ons mee op een 'droomvlucht'.

iris van herpen lentezomer 2021
Courtesy of Iris van Herpen

Ook in het nieuwe jaar moeten we in de modewereld nog even afstand houden. Shows van dichtbij bijwonen zit er nog even niet in tijdens de Paris Haute Couture Week die vandaag van start ging. Gelukkig houdt dat de Nederlandse Iris van Herpen en haar gelijknamige modehuis niet tegen. Want ja, ook vandaag is het haar weer gelukt om met haar Haute Couture Lente/Zomer 2021-collectie – getiteld Roots of Rebirth een collectie waar je 'u' tegen zegt neer te zetten.

Roots of Rebirth

De lange, felgekleurde en getailleerde ontwerpen waarmee de modellen over de catwalk struinen zijn voorzien van geborduurde motieven die je doen denken aan wortelen, de aarde, de zee. De connectie tussen de natuur, technologie en de mens kun je niet missen, iets wat we eigenlijk wel gewend zijn van van Herpen. Toch weet ze het altijd spannend te houden, ze neemt ons mee in een 'droomvlucht', net een sprookje – en dat wil je echt even zien. Vogue zet daarom de hoogtepunten van de Haute Couture Lente/Zomer 2021-collectie van Iris van Herpen voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fungi-inspired
iris van herpen lente zomer 2021
Courtesy Iris van Herpen

Voor de collectie liet Iris van Herpen zich inspireren door het boek Entangled Life: How Fungi Makes Our Worlds, Change Our Minds, and Shape our Futures. Het boek vertelt het verhaal over schimmels en hoe belangrijk deze eigenlijk zijn voor het mensenleven. De relatie tussen mens en natuur is voor schrijver Merlin Sheldrake dus net zo belangrijk als voor van Herpen.

2 3D-ontwerpen
iris van herpen lente zomer 2021
Courtesy of Iris van Herpen

De 3D-creaties van Iris van Herpen hebben we natuurlijk eerder voorbij zien komen, maar deze spant de kroon. Terwijl het model over de catwalk paradeert, bewegen de tentakels op natuurlijke wijze met haar mee. Technologie, mode, en natuur komen bij dit ontwerp duidelijk samen.

3 Kleurenpalet
iris van herpen lente zomer 2021
Courtesy of Iris van Herpen

Het kleurenpalet van de collectie kenmerkt zich door rijke, felle kleuren. Zo zagen we blauw, rood, geel én paars voorbijkomen. Kleuren die hinten naar al het mooie flora en fauna op onze aarde.

4 Ambacht
iris van herpen lente zomer 2021
Courtesy of Iris van Herpen

Net zoals bij haar vorige collecties, was het ook deze keer duidelijk dat het vakmanschap de boventoon voert bij Iris van Herpen. De geborduurde wortels en delicate stoffen beschikken over bijzondere patronen die doen denken aan het zeeleven. Via haar Instagram-account gaf de ontwerpster eerder deze week al aan dat de collectie vooral detail-gericht zou zijn. En dat is zelfs op het eerste gezicht erg duidelijk.

5 Inclusiviteit
iris van herpen lentezomer 2021
Courtesy of Iris van Herpen

Tijdens de show zagen we ook artiest Sevdaliza voorbijkomen als een van de modellen. Met de casting laat Iris van Herpen zien dat haar kleding voor iedere vrouw is en door iedereen mag worden gedragen. Een belangrijke boodschap, die af en toe ver is te zoeken in de modewereld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week