Maria Grazia Chiuri laat tarotkaarten tot leven komen met Dior Couture Lente 2021-collectie

Dior's nieuwe Haute Couture Lente/Zomer 2021-collectie brengt een ode aan Monsieur Dior en zijn liefde voor tarotleggingen.

Op de eerste dag van Paris Couture Week presenteerde Frans modehuis Christian Dior haar nieuwste couture-collectie. En waar andere ontwerpers het graag bij een virtuele catwalkshow houden, kiest Dior voor een spannende en meeslepende film om de collectie te onthullen. In de bijzondere film – geregisseerd door de Italiaanse filmmaker Matteo Garrone en met illustraties van Pietro Ruffo – ontdekken we zowel het verhaal achter de collectie als de couture creaties zelf. Het resultaat? Een adembenemende presentatie waarvoor creative director Maria Grazia Chiuri een (virtuele) staande ovatie mag verwachten.

Dior Couture Lente 2021: Le Château du Tarot

Met haar nieuwe collectie grijpt Dior terug naar de tijd waarin tarotkaarten, waarzegsters en bijgeloof onderdeel waren van het dagelijks leven. En dat is allemaal terug te zien in deze collectie waarin de figuren op de kaarten tot leven komen. We zien ze verschijnen in prachtig geborduurde mantels, zwierige jurken en rijkelijk gedecoreerde hoofddeksels. Een magische collectie waarvan we de highlights graag met je delen. Vogue zet de hoogtepunten van Dior Couture Lente/Zomer 2021-collectie hieronder voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ode aan Monsieur
christian dior couture lentezomer 21
Courtesy of Dior

Voor de echte Dior-kenners komt het misschien niet uit de lucht vallen dat Maria Grazia Chiuri zich voor deze collectie liet inspireren door bovenaardse en mysterieuze krachten. De creative director van het modehuis verwerkt graag de geschiedenis van het modehuis en Monsieur Dior in haar collecties. En als we de geschiedenisboeken mogen geloven was monsieur redelijk bijgelovig en regelmatig te vinden bij zijn waarzegster, die hem aan de hand van tarotkaarten vertelde over zijn toekomst.

2 Le Château du Tarot
christian dior couture lentezomer 21
Courtesy of Dior

In de korte en artistieke film, geregisseerd door een bekende van het modehuis, Matteo Garrone, volgen we het verhaal van een jong meisje dat opzoek is naar haar identiteit. Om zichzelf te vinden moet ze onderweg heel wat obstakels, in de vorm van levende tarotkaarten, overwinnen. Stiekem doet het verhaal ergens denken aan een haute couture versie van Alice in Wonderland.

3 Combinatie van mode en film
christian dior couture lentezomer 21
Courtesy of Dior

Niet alleen het verhaal, maar ook de collectie zelf zorgde voor een onvergetelijke ervaring. Een verzameling aan weelderige stoffen en glinsterende borduursels, kleurrijke motieven en avondjurken zijn in deze nieuwe collectie van Dior leidend. Ze helpen bij het vertellen van het verhaal en laten zien dat kostuums en film, wanneer op de juiste manier samengebracht, een mooi verhaal kunnen vertellen.

4 Haaraccessoire
model voor dior couture lentezomer 2021
Courtesy of Dior

Ook de accessoires dragen bij aan het zweverige en mysterieuze verhaal van deze collectie. Tijdens de film zagen we modellen met prachtige haarcreaties, hoeden en haarbanden in beeld. Zo zagen we de levende versie van tarotkaart La Lune met een kapsel in de vorm van een halve maan. Niet per se handig voor een uitje, maar dat is deze haarband dan weer wel.

5 Godinnen in avondjurken
christian dior couture lentezomer 21
Courtesy of Dior

De avondjurken zagen we misschien wel het meest voorbijkomen. Niet gek, aangezien het modehuis vrouwen graag neerzet als godinnen. Dit zagen we in voorgaande collecties van Dior ook al, maar met de Couture 2021-collectie tilt het modehuis dit naar een ander niveau. De sleep is groter, de borduursels zijn ingewikkelder en de symboliek nóg duidelijker.

6 Bekijk hier de Dior Couture Lente 2021-film
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week