Vogue
Het allereerste Vogue Fashion Festival: 2 dagen lang nationale en internationale mode in het Amstel Hotel

fashion / Vogue Fashion Festival

Het allereerste Vogue Fashion Festival: 2 dagen lang nationale en internationale mode in het Amstel Hotel

Datum
Presstigieux

Het was een kwestie van een lange adem, maar na ruim een jaar voorbereiding was het dan eindelijk zover: Vogue Nederlands allereerste Vogue Fashion Festival in het grande Amstel Hotel, iets aan de oostzijde van Amsterdam Centrum. Dit in navolging van een gelijksoortig festival van onze Britse en Franse Vogue-zusjes in Londen en Parijs. Die lange aanloop was ook nodig: naarstig werd er gezocht en gebrainstormd met de juiste sprekers van stijlicoon Veronika Heilbrunner tot topontwerpers, stylisten en modellen zoals Julie Hoomans maar ook Michelle Obama's rechterhand op stijlgebied, Meredith Koop. Die heldere vrijdagochtend 6 oktober verklaarde hoofdredacteur Karin Swerink het festival voor geopend, waarna de honderden toegestroomde gasten samen met Vogue Nederland het luxe Amstel Hotel overnamen. De lucht staalblauw, de Vogue-baniers bij de entree wapperend in de wind.

Vogue World

Het was bovenal een feest om alle trouwe Vogue-lezeressen te mogen verwelkomen: van jonge modestudenten tot mensen uit het vak en oudere modedames, die onder meer frontrow zaten bij Vogue's Nathalie Wouters' uitgebreide trendreport en aan haar lippen hingen. 'Ik heb de Powerpoint-presentatie er op verzoek nog achteraan gestuurd,' vertelde Wouters, Vogue's features director, nadien enthousiast met een knipoog. Al vanaf de eerste minuut zat de sfeer erin. In Vogue World, langs de balustrade op de eerste verdieping, konden de ruim 700 bezoekers zich laten onderdompelen in de Vogue-lifestyle met diverse beauty- en stylingworkshops, van de hand van de experts van Rob Peetoom, Kérastase, M.A.C Cosmetics en Essie. Wilde je nog een nieuwe Vogue-sweater, ontworpen in samenwerking met Scotch & Soda, bemachtigen? De Vogue Store was er de hele dag voor geopend. In het Vogue Café, grenzend aan het terras met zicht op de Amstel, werden petit fours, koffie, champagne en een uitgebreide lunch geserveerd. Zo kon je even opladen tussen de vele seminars door.

In bed met Viktor & Rolf

Het begon namelijk al meteen met een bang: Vogue’s Fiona Hering in een gigantisch bed met de heren Viktor & Rolf, en hun geliefde teckel Zwaantje. Aan het einde van dag één werd er nog een grote onthulling gedaan in de A Bar van het Amstelhotel: Vogue's novembernummer, met op de cover niemand minder dan Russisch topmodel Natasha Poly – die ook een beetje Nederlands is; wonend in Ouderkerk aan de Amstel, met haar Hollandse man en dochter Aleksandra. Vogue intimi werden achteraf nog uitgenodigd voor een diner in Libertine Café, waar topmodel Marjan Jonkman en bevriende ontwerpers Dean & Dan Caten – zij noemen het Friese model gekscherend hun ‘tall, fat friend’ – nog tot in de late uurtjes doorgingen. Tijdens de Supermodel Talk praatte Jonkman, compleet met haar signatuur zwart omrande ogen, de volgende dag weliswaar voluit en nam geen blad voor de mond. 

Internationale iconen

Welke nationale én internationale iconen uit de modewereld nog meer spraken? Stylist Monica Rose, bekend van haar werk met onder meer Gigi Hadid, naast ontwerpers Dean & Dan Caten van Dsquared2, Sander Lak van Sies Marjan die in New York furore maakt, Ronald van der Kemp, die ook de Vogue hostesses kleedde, en Jan Taminiau, net als influencers Negin Mirsalehi, Pernille Teisbaek en Veronika Heilbrunner. Jonkman werd tijdens de Supermodel Talk vergezeld door topmodellen Julie Hoomans, Vera van Erp en Rose Bertram, die ook het size 0-debat bespreekbaar maakten. Stephanie Afrifa ging in gesprek over diversiteit in de mode met Valentijn de Hingh, Jessica Gyasi en Danielle van Grondelle.

Openhartig

Naast serieuze en politieke zaken, bekende Meredith Koop, de stylist van Michelle Obama, ook dat zij ‘zelfs de pyjama’s voor de former First Lady kocht.’ In Word on the Street verklaarde moderator Perre van den Brink (Vice) samen met onder anderen Guillaume Schmidt (Patta) en Freddy Tratlehner (De Jeugd van Tegenwoordig) en zijn merk (Tratlehner) het immense succes van Nederlandse streetwearlabels. Terwijl de Vogue-redacteuren zelf verschillende talks begeleidden, en in speeddates vragen beantwoordden. Het was onvergetelijk. Kijk mee in de gallery om – mocht je het gemist hebben – er toch nog een beetje bij te zijn. Zien we je volgend jaar?

Bloemen, met dank aan:
LM Flower Fashion, Voorn Spray Roses, Roseworld, Anco pure Vanda, Zentoo, My-Blush, Marginpar.
Styling door: MeK Styling

Meredith Koop over het stylen van Michelle Obama 'Er is geen handboek'

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten