Sustainable summer: de nieuwkomers voor het zomerse seizoen

Dit zijn de nieuwste sustainable labels om in de gaten te houden.

Clothing, Swimwear, One-piece swimsuit, Turquoise, Aqua, Azure, Joint, Maillot, Fun, Sportswear,
Meinke Klein, Vogue Nederland, juli/augustus 2017

Stella McCartney, Patagonia en Veja zijn de beter bekende merken die zich hard maken voor het milieu. De laatste tijd lijkt het of er steeds meer bedrijven bijkomen die ook hun steentje bijdragen, van net afgestudeerde modestudenten tot de duurzame online kledingwinkel Rêve en Vert. Voor het zomerse seizoen stelt Vogue een aantal nieuwkomers aan je voor.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Cienne
Cienne

Het New Yorkse Cienne werd in 2014 opgezet door Nicole Heim en Chelsea Healy. Eén van hun doelen is het behoud van vakmanschap. Zo komen de stoffen van kleine traditionele weverijen uit onder andere Azië en Zuid-Amerika en met de productie steunen ze verschillende bedrijven in Garment District op Manhattan. Om verspilling te voorkomen, worden de meeste kledingstukken, zoals deze zomerse jurk, op bestelling gemaakt.

Jurk, via Cienn

2 Elliss
Elliss

Elliss Solomon richtte haar merk Elliss op nadat ze in 2017 afstudeerde van het Londense Central Saint Martins. Solomon werkt voornamelijk biologisch katoen, hennep en bamboe en om haar ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, verhuisde ze haar studio naar het gebouw waar haar stoffen worden gemaakt. De ontdekking van Econyl, een stoffenfabrikant die plastic, tapijt en verwarde visnetten omzet naar een recyclebaar nylon, gaf de doorzet voor een eerste collectie zwemkleding.

Badpak, via Elliss

3 Modo
Modo

Brillenmerk MODO bestaat al sinds de jaren negentig, maar ongeveer tien jaar geleden werd er een nieuwe lijn gelanceerd, genaamd ECO. De brillen van deze lijn worden van gerecycled materiaal gemaakt en voor elke verkochte bril wordt er een nieuwe boom geplant. Anderhalf miljoen bomen verder besloot het merk in 2016 om in samenwerking met de SEVA Foundation het ‘Buy A Frame - Help A Child See’ programma op te zetten. Hiermee helpen ze kinderen in India om beter te kunnen zien en dus beter te kunnen lezen en leren. Onder andere Priyanka Chopra en Romee Strijd werden onlangs met hun MODO-zonnebrillen gespot.

Zonnebril, via Modo

4 Lemlem
Lemlem

Nadat supermodel Liya Kebede, tijdens een bezoek aan haar geboorteland Ethiopië, in contact was gekomen met een groep traditionele wevers besloot ze Lemlem op te zetten. Met haar resortmerk steunt Kebede verschillende kleine bedrijven die voorheen geen werk meer hadden en creëert ze nieuwe banen in Afrika.

Top en broek, via Lemlem

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion