Chanel Métiers d'Art 2020/2021 show: de highlights

Vogue zet de hoogtepunten van de jaarlijkse Chanel Métiers d'Art voor je op een rijtje.

chanel metiers d'art 20202021 show
Chanel

December is aangebroken en de échte modefans weten wat dat betekent: Chanel! Jaarlijks houdt het Franse modehuis in deze maand hun Métiers d'Art-show, die in het teken staat van het verfijnde handwerk van hun Les Petites Mains (de 2.200 naaisters die haute couture creaties nauwgezet tot leven brengen). Op donderdag was het weer zo ver, en hebben we onze ogen uitgekeken tijdens een – hoe kan het ook anders – livestream van de 2020/2021 presentatie. En hoewel we gewend zijn om de show te bewonderen vanuit het Grand Palais in Parijs, verraste Virginie Viard ons ditmaal met een compleet nieuwe locatie.

Zo verruilde de ontwerper de drukke stad voor het rustigere Loire Valley. Of zoals de Fransen het zeggen: Le Château des Dames. Zo'n tien minuten lang paradeerden de modellen door de gangen van het kasteel, uiteraard in de nieuwste en meest indrukwekkende creaties van het modehuis. Gelukkig bleef het applaus aan het einde van de show niet uit, want Viard kwam onverwachts toch nog met een speciale gast op de proppen: dé hedendaagse muze van Chanel, Kristen Stewart. Al lieten net zoveel Chanel-liefhebbers vanuit huis van zich horen, maar dan via social media. Hun mening is in ieder geval duidelijk: Viard heeft de klus wederom geklaard.

Bekijk hieronder Vogue's highlights van de iconische show, en laat je inspireren voor het volgende seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Schaakspel
chanel metiers d'art 20202021 show
Chanel

Voor haar tweede Métiers d'Art show haalde Viard veel inspiratie uit de locatie. Zo komen veel motieven die zijn te bewonderen in het historische kasteel terug in de collectie. Het schaakspel is niet alleen terug te vinden in de vloeren waarover de modellen lopen, maar ook in de mini-rokken uit de collectie.

2 Layering
chanel metiers d'art 20202021 show
Chanel

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes! Tenminste, als we het hebben over de accessoires. The more the merrier, leek het credo. Tijdens de show zagen we de modellen gehuld in meerdere kettingen, om de nek maar ook om het middel. Eén zaak bleef wél klein: de tasjes.

3 Silhouet
chanel metiers d'art 20202021 show
Chanel

Ook het spel tussen strakke silhouetten en lossere rokken is volgens velen een knipoog naar het historische kasteel waarin de show werd gehouden. Le Château des Dames werd in de Renaissance bewoond door belangrijke vrouwen uit de Franse geschiedenis. Vooral in die tijd werd gespeeld met laagjes, ruches en strakke rokken.

4 Kleur
chanel metiers d art 20202021 show
Chanel

Alhoewel Viard niet al teveel heeft afgeweken van het kenmerkende kleurenpalet van Chanel, wist ze in deze collectie ook wat verrassende kleuren te verwerken. Denk aan rood, blauw, oranje (hallo herfst!) en roze.

5 Vakmanschap
chanel metiers d'art 20202021 show
Chanel

De jaarlijkse Métiers d'Art-show viert het vakmanschap dat af en toe helaas wordt vergeten. Tijdens de show was het echter duidelijk dat de petites mains wel degelijk een grote rol spelen. De velen borduursels, kralen en veren zijn duidelijk tot leven gebracht door de crème de la crème van de mode-industrie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion