Dit waren de 11 meest sensationele hoeden die in prinses Diana's garderobe hingen

Van subtiele pillbox-ontwerpen tot showstopper flaphoeden, de prinses van Wales had een hoedencollectie om jaloers op te worden.

Natuurlijk trekken we allemaal wel eens een bucket hat, pet of baret over ons hoofd. Stiekem is dat toch vaak meer een noodoplossing voor een bad hair day, dan een bewuste stijlkeuze. Bij Diana was het een ander verhaal. De prinses van Wales zorgde er regelmatig voor dat haar hoed letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van haar outfit was.

Diana's sensationele collectie

Zeker aan het begin van haar koninklijke carrière was de prinses een kind aan huis bij Britse hoedenmakers. Van pillbox-ontwerpen in alle kleuren van de regenboog tot elegante flaphoeden die perfect matchten bij haar outfits, Diana’s garderobe barstte van de hoeden. Hoedje af voor de prinses die keer op keer de show wist te stelen met haar sensationele collectie. Met veel moeite heeft Vogue Diana's elf mooiste koninklijke hoeden eruit geplukt en ze hieronder op een rij gezet.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 1983
diana canada
Tim GrahamGetty Images

Voor haar bezoek aan Nova Scotia koos Diana voor een rode John Boyd-hoed.

2 1983
diana in new zealand
Tim GrahamGetty Images

De prinses bewijst maar weer eens dat zwart-wit nooit uit de mode gaat met deze klassieke boater hat. Dit ontwerp droeg ze tijdens een bezoek in Nieuw-Zeeland.

3 1983
diana birthday in canada
Tim GrahamGetty Images

Voor Diana's 22ste verjaardag in Canada wisselde de prinses haar feestmuts om voor een classy donkerblauwe hoed met verendetail.

4 1983
diana in perth
Princess Diana ArchiveGetty Images

Voor haar tour in Australië combineerde Diana een roze Donald Campbell-jurk met een bijpassende asymmetrische John Boyd-hoed.

5 1984
diana hat with veil
Tim GrahamGetty Images

Aan het begin van haar koninklijke carrière was de prinses niet vies van een hoed met een sluier. Deze babyblauwe variant droeg ze tijdens haar tour in Australië.

6 1986
diana and charles in canada
Tim GrahamGetty Images

Tijdens Diana’s bezoek aan Canada liet de prinses zich inspireren door stijlicoon Jackie Kennedy met deze babyblauwe pillbox hoed.

7 1986
diana visits hull
Tim GrahamGetty Images

Diana's paarse pillbox hoed is voor deze gelegenheid versierd met het wapen van de prins van Wales.

8 1988
diana harry pointing
Tim GrahamGetty Images

Voor de Trooping of the Colour droeg Diana een groene flaphoed met wit detail. Dit paste uiteraard perfect bij haar outfit en die van zoontje harry.

9 1989
diana in escada
Princess Diana ArchiveGetty Images

Diana maakt een statement in een knalgele Escada-jas met bijpassende Philip Somerville-hoed.

10 1989
princess diana in dubai
Georges De KeerleGetty Images

Voor haar werkbezoek aan Dubai droeg Diana een tulband-flaphoed hybride van Philip Somerville.

11 1990
diana william  harry st pauls cathedral
Tim GrahamGetty Images

Ook voor een bezoekje aan St. Paul's Cathedral trekt Diana een mooie hoed uit de kast.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana