Dit zijn de allermooiste Pride campagnes van 2021

Omdat houden van wie je bent het allermooiste is wat je kan doen.

Staan voor wie je bent en staan voor waar je van houdt. Ongeacht wat er je wordt verteld. Daarvoor staat Pride. Pride maand juni staat dan ook volledig in het teken van acceptatie, trots, zelfliefde en liefde voor elkaar. Verschillende merken lanceerden speciaal voor Pride maand een speciale Pride campagne. Vogue zette de mooiste Pride-campagnes van 2021 voor je op een rij.

9 x de mooiste Pride campagnes

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tiffany & Co.

Tiffany & Co. lanceert de videocampagne 'Stand for Love'. Een campagne - geregisseerd door de New Yorkse Will Schluter - die New Yorkers uit de LBGTQIA+ gemeenschap in de schijnwerpers zet. De rauwe en emotionele video toont dat liefde het enige is dat telt. Naast de campagne heeft Tiffany via haar LGBTQIA+ Employee Resource Group donaties gedaan aan zowel het Ali Forney Center als SAGE.

2 Balenciaga
Balenciaga

Terwijl de meeste merken aan de slag gaan met de Pride regenboogvlag voor hun ontwerpen voor hun Pride collecties, gooide Demna Gvasalia - groot fan van merklogo-parodieën - het over een andere boeg. De Balenciaga ontwerper herinterpreteerde de klassieke GAP-sweater voor zijn Pride-ontwerp. Daarnaast ontwierp het modehuis ook Pride petten, T-shirts en de veelbesproken regenboog string. 'Ik ben homo. Ik ben opgegroeid in een maatschappij waarin ik dat niet had kunnen dragen, en er zijn plekken in de wereld waar dat vandaag de dag niet kan,' vertelt Gvasalia aan Vogue. 'Het is belangrijk om door te zetten tegen homofobie. Ik ben niet iemand die de straat op gaat en schreeuwt. Maar dit is het politieke mode-activisme waar ik wel aan mee kan doen.' Balenciaga doneert vijftien procent van de opbrengst aan The Trevor Project.

Bekijk en koop de Balenciaga Pride-collectie hier via de website van Balenciaga.

3 Victoria Beckham x Spice Girls

Victoria Beckham verzamelde de Spice Girls om samen een campagne op te zetten voor de dakloze LGBTQ jeugd in het Verenigd Koninkrijk. In samenwerking met aktcharity ontwierpen ze een 'Wannabe' T-shirt waarvan de volledige opbrengst aan het goede doel wordt gedoneerd. 'Pride is voor mij een viering van volledig jezelf zijn en het T-shirt is daar een herinnering aan,' aldus Victoria.

Je kunt het Wannabe Pride T-shirt hier bemachtigen.

4 NYX

NYX introduceert 'ballroom make-up', om de underground ballroom culture van de 80's en 90'ste eren. Deze plek is de veilige haven voor de LGBTQIA+ community, om met hun trots te pronken, zich uit te drukken, en écht zichzelf te zijn. Voorzien van highlighters, metallic en matte liners en lippenstiften is deze collectie ontworpen voor de ultieme waterproof en smudge proof party glow. Dit jaar doneert NYX meer dan honderdduizend dollar aan wereldwijde Pride instanties, waaronder het LA LGBT Center.

Sla de NYX Pride make-up collectie hier in.

5 UGG x Lil Nas X

Met de kleurrijke - én uiterst fluffy - UGG collectie viert het merk gelijkheid en identiteit met een reeks aan genderneutrale sloffen, accessoires en kleding in Pride-geïnspireerde kleuren. De feestelijke campagne is geschoten door Danielle Levitt. Voor elk paar dat van de Disco Stripe slippers wordt verkocht, doneert UGG 25 dollar aan

GLAAD, een organisatie die via de media LGBTQ-acceptatie en gelijkheid stimuleert. Ook doneert UGG twintig duizend pond aan Terrence Higgins Trust en aan Ohhh! Foundation. In samenwerking met Pacific Pride en GLAAD organiseert het merk ook het PROUD Prom, voor de lokale LGBTQIA+ jongeren uit Santa Barbara en Californië, met onder andere Lil Nas X en andere beroemdheden.

Bekijk en koop de UGG Pride-collectie hier.

6 Levi's

'Een collectie met een oproep die je niet kunt negeren: Respecteer alle voornaamwoorden. We zien jou en je bent mooi,' aldus Levi's over hun rijke Pride-collectie die de focus legt op de voornaamwoorden. Levi's voorzag de genderneutrale collectie (bestaande uit T-shirts, tanktops, jacks, bh's, overalls, jumpsuits, boxershorts en accessoires) met de teksten 'they/she/he/WE'. Het merk doneert de volledige opbrengst van de collectie aan OutRight Action International, dat zich inzet voor de bevordering van de LGBTQ-rechten over de hele wereld.

Hier vind en koop je de Pride-collectie van Levi's.

7 Dr. Martens
Dr. Martens

Ook Dr. Martens creëerde een speciale Pride-collectie om de Pride onder aandacht te brengen. Samen met vijf LBGTQIA+ kunstenaars hesen ze de populairste Docs in een Pride-jasje. Ook hebben de classic 1460 en classic 1461 een nieuw ontwerp gekregen. 'Bij Dr. Martens weten we dat onze diverse dragers ons gebracht hebben tot waar we nu zijn,' vertelt het bedrijf. 'Daarom vieren we individualiteit en diversiteit in alle vormen.' Net als voorgaande jaren doneert Dr. Martens honderdduizend dollar aan The Trevor Project.

8 Michael Kors
mooiste pride campagnes 2021
Michael Kors

Ook Michael Kors lanceert voor Pride Month een exclusieve Pride-collectie, bestaande uit onder andere een speciaal genderneutraal Pride T-shirt ter ondersteuning van OutRight Action International. Naast de collectie werkte Michael Kors samen voor een campagne met Paper Magazine en vier TikTok content creators die de LGBTQ+ gemeenschap vertegenwoordigen. Tyshon Lawrence, Ve'ondre Mitchell, Mad Tsai en Soph Mosca geven in de campagne hun kijk weer op de populaire transformatievideo's die de sociale media hebben overgenomen.

Bekijk en koop hier de gehele Pride-collectie van Michael Kors.

9 Teva

Teva ontwierp een collectie van vier verschillende modellen all-gender sandalen en accessoires, ter ere van Pride Month. Het merk doneert 35 duizend dollar aan de Human Rights Campaign Foundation om de L.G.B.T.Q.I.A.+ gemeenschap te ondersteunen.

Shop de Teva Pride-collectie hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion