Het ziet ernaar uit dat Victoria's Secret wordt beschuldigd van cultural appropriation

Victoria's Secret is beschuldigd van cultural appropriation.

victorias-secret-beschuldigd-cultural-appropriation
Getty Images

Weer kon Victoria’s Secret het niet laten. Voor de Victoria’s Secret Fashion Show dit jaar in Shanghai maakte de lingeriegigant zich wederom schuldig aan culturele toeëigening: wanneer het ‘lenen’ van elementen uit een bepaalde cultuur leidt tot het volgens de publieke opinie uitbuiten daarvan. Zo gebruikte Victoria’s Secret tijdens hun show traditionele kledingstukken gedragen door onder meer Native Americans en Kenianen. Dit is niet de eerste keer dat het merk hiermee de fout ingaat.

Getty Images

Van Karlie Kloss tot Nadine Leopold

Dit jaar bracht Victoria’s Secret hun populaire show naar Shanghai om hun aandeel in de Chinese lingeriemarkt te vergroten. China heeft namelijk een van de snelstgroeiende lingerie-industrieën ter wereld, vandaar een slimme investering van het Amerikaanse merk. Maar ondanks het feit dat ze zich dus eigenlijk cultureel willen verbreden, leken ze zich dit jaar weer schuldig te maken aan cultural appropriation. Zo sloeg het merk vorig jaar nog de plank mis met een hoofddeksel geïnspireerd op een Native American kostuum. Karlie Kloss droeg hem destijds op de catwalk. Uiteindelijk werd dat beeld verwijderd uit de show. Dit jaar zien we nieuwkomer Nadine Leopold op de runway met een dergelijke hoofdtooi. Ze draagt een hoofddeksel uit veren die lijkt op de traditionele war bonnet uit de Native American cultuur – een symbool van respect en dapperheid. Ook deden de grote kettingen van de ‘Nomadic Adventures’-collectie erg denken aan traditionele kettingen uit Afrikaanse culturen, zoals de Keniaanse. De discussie is op Twitter inmiddels al wel op gang. Al zal het grote publiek de gehele show pas later zien wanneer deze op 29 november 2017 wordt uitgezonden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder