Know your angles: de allereerste selfies van topmodellen zoals Romee Strijd en Bella Hadid versus nu

Zo zijn Doutzen Kroes, Imaan Hammam, Romee Strijd en meer in de loop der jaren veranderd.

bella hadid toen en nu
Instagram Bella Hadid

De allereerste selfies van topmodellen zoals Doutzen Kroes, Luna Bijl en Gigi Hadid? Eerlijk is eerlijk, ze zijn nog net zulke fresh-faced beauty's als altijd, maar toch zitten er subtiele verschillen in die eerste – vaak onschuldige – Instagram-foto in vergelijking met een selfie nu. Zo zag de Zoetermeerse Romee Strijd er vooral heel onschuldig uit en kijkt ze nu een stuk zelfbewuster de camera in. Inmiddels kennen ze hun angles, en welk licht te pakken om er zo fotogeniek mogelijk op te staan. Surprise: Kendall Jenner was vroeger zelfs blond, Nimue Smit had nog lang haar en Kiki Willems is geen geboren redhead. Qua look valt vooral op dat de haarkleur iets sprekender is geworden, de make-up meer naturel – no make-up make-up – en de wenkbrauwen mooi vol aangezet. Wil jij ook je selfie game perfectioneren? Watch and learn.

Doutzen Kroes

Instagram Doutzen Kroes

Droeg Doutzen Kroes op één van haar eerste selfies nog een roze lipgloss met bijpassende glitteroogschaduw, tegenwoordig gaat het topmodel vaker voor een au naturel look. Ze heeft dan ook geen make-up nodig. Hoewel de Nederlandse haar lokken op dit moment vrij stijl draagt, zijn ze nog even vol en blond als een aantal jaar geleden.

Lara Stone

Instagram Lara Stone

Lara Stone lijkt door de jaren heen niet veel te zijn veranderd. Haar gekrulde haren zijn nog even lang, hoewel misschien iets donkerblonder. Verder draagt het Nederlandse topmodel iets meer make-up dan vroeger maar verder is ze amper veranderd sinds ze vijf jaar geleden begon met Instagrammen.

Gigi Hadid

Instagram Gigi Hadid

We leerden Gigi Hadid kennen als een blondine met engelengezicht en appelwangetjes. Ze had meer de look van een ponymeisje, en zowel zij als zus Bella zijn gek op paardrijden. Inmiddels heeft Gigi haar blonde lokken bruiner geverfd en sinds ze Victoria's Secret model is lijkt ze afgetrainder dan ooit. Dat zie je ook terug in haar gezicht. Haar hoge jukbeenderen komen nu meer naar voren dan voorheen.

Bella Hadid

Instagram Bella Hadid

Bella Hadid gaat nog altijd door het leven als brunette – hoewel ze van nature blond is. Wel heeft ze haar haren een stuk korter geknipt. Haar look is bovendien een stuk sleeker. Verder zie je dat haar gezicht vroeger wat ronder gevormd was dan nu, haar neus lijkt nu smaller en haar jukbeenderen zijn beter zichtbaar. Ze was altijd al een stunner.

Kendall Jenner

Instagram Kendall Jenner

Kendall Jenner ging van blondine naar brunette. Ook verruilde zij haar lagen en lange pony voor een steil kapsel met middenscheiding. Daarnaast lijkt de huid van het Amerikaanse model tegenwoordig meer getint en accentueert ze haar ogen met zwarte eyeliner en mascara.

Romee Strijd

Instagram Romee Strijd

Romee Strijd werd op twaalfjarige leeftijd ontdekt als model. Inmiddels is ze van tienermeisje naar jonge vrouw gegaan en dat zie je ook terug in haar looks. Het topmodel loopt altijd rond met een gebronsde kleur, veel volume in het blonde haar en ze heeft op de meeste selfies haar ontwapenende lach verruild voor een sexy oogopslag.

Adriana Lima

Instagram Adriana Lima

Het Braziliaanse model Adriana Lima lijkt in haar gezicht geen spat veranderd te zijn. Het Victoria's Secret model plaatste vroeger alleen selfies met make-up die iets minder professioneel oogt – bleke wenkbrauwen bij een gitzwart lijntje om de ogen. Tegenwoordig zien we haar vaker met een gestylde coupe en een lik mascara op de foto, maar ook deelt ze zelfverzekerde after workout selfies.

Maartje Verhoef

Instagram Maartje Verhoef

Het Brabantse model Maartje Verhoef staat bekend om haar signatuur volle, donkere wenkbrauwen. Op haar eerste foto is te zien dat ze hier altijd al mee gezegend was. De enige grote verandering die Maartje heeft ondergaan is dat ze haar lange lokken heeft verruild voor een korte boblijn in een meer witblonde kleur.

Marjan Jonkman

Instagram Marjan Jonkman

De Friese Marjan Jonkman is wel wat veranderd – haar haarkleur was eerst meer peper- en zout, zodra ze witblond ging kreeg haar modellencarrière vleugels. Verder gaat ze het liefst nog altijd zo naturel mogelijk op de foto. De pre- en post-bedselfies zijn bij de nuchtere Friezin dan ook nog altijd favoriet.

Luna Bijl

Instagram Luna Bijl

Luna Bijl staat bekend om haar volle lippen, sterke kaaklijn en fijne neusje. Het blijkt maar weer dat het model van jongs af aan al deze kenmerkende gelaatstrekken had. Ook heeft ze nog altijd een volle bos lang haar. Vroeger ging ze iets meer voor een bombshell look dan nu.

Nimue Smit

Instagram Nimue Smit

Nimue Smit werd op 16-jarige leeftijd ontdekt als model. Toen ging ze door het leven met lang en donkerblond haar. Na een aantal succesvolle jaren besloot ze zich op haar studie medicijnen te richten. Vorig jaar maakte ze haar comeback bij Prada met een kortgewiekte coupe, een opvallende look waarmee ze wederom een veelgevraagd model is.

Imaan Hammam

Instagram Iman Hammam

Imaam Hammam onthulde onlangs in een interview aan de Britse Vogue dat ze vroeger haar haren steilde, omdat ze dacht dat dit de beautynorm was. Op haar Instagram zijn geen beelden van die look te vinden. Waarschijnlijk is ze er dan ook niet zo'n fan meer van? De social media-pagina van het model is grotendeels gevuld met foto's waarop te zien is met een geweldige bos krullen in combinatie met haar knappe bare face.

Behati Prinsloo

Instagram Behati Prinsloo

Op één van Behati Prinsloo's eerste selfies spotten we haar met een pony en wavy beach hair. Over de jaren heen hebben Behati's lokken een dieper blonde kleur gekregen en heeft zij de pony verruild voor een middenscheiding. In het gezicht lijkt het topmodel overigens nog steeds vrij jong en onschuldig.

Candice Swanepoel

Instagram Candice Swanepoel

Hoewel haar blik nog even zwoel is als vroeger is Candice wel volwassener geworden. Het model heeft haar ronde baby face verruilt voor een slanker gezicht met strakke kaaklijn. Hadden haar lokken eerst een wat gele tint, nu zijn deze veel lichterblond van kleur. Daarnaast draagt Candice tegenwoordig niet meer zoveel make-up als ze vroeger deed.

Roos Abels

Instagram Roos Abels

Leek Roos Abels vroeger een iets slanker en langwerpiger gezicht te hebben, tegenwoordig oogt deze ronder en voller. Dit kan ook door haar kapsel komen. Hoewel haar gelaatstrekken amper zijn veranderd draagt het model op haar laatste selfie iets meer make-up dan een aantal jaren geleden. Daarmee trekken haar grote Bambi-ogen nog meer de aandacht. Ook heeft Roos haar lichtblonde lokken iets donkerblonder geverfd.

Kiki Willems

Instagram Kiki Willems

Kiki Willems lijkt op haar eerste selfie minder roodharig dan dat ze nu is. In plaats van redheaded lijken de lokken meer bruin van tint, met een subtiele rossige gloed. Ook had het model destijds een kortere pony dan dat ze nu heeft en lijkt haar huid iets blanker. Deze verschillen zouden overigens ook aan de belichting van de camera kunnen liggen aangezien de technologie voor de perfecte selfie elk jaar beter wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen