Doutzen Kroes staat in top 10 best betaalde modellen wereldwijd in 2018

Forbes maakt de lijst met best betaalde modellen van 2018 bekend.

Doutzen Kroes - The Fashion Awards 2018 In Partnership With Swarovski - Winners
David M. BenettGetty Images

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft weer haar jaarlijkse lijst met best betaalde modellen ter wereld bekend gemaakt. En ook onze Doutzen Kroes mag zich gelukkig prijzen met een plaats op de lijst.

Kendalls luctratieve contracten

Kendall Jenner voert de lijst aan, met een inkomen van 22,5 miljoen dollar, omgerekend 25,5 miljoen euro, in 2018, met dank aan deals met Estée Lauder, adidas en Calvin Klein. Op de tweede plaats staat Karlie Kloss die in 12 maanden tijd 14,5 miljoen euro op haar naam zette, en daarmee was het voor het Amerikaanse model het best verdienende jaar ooit. Lucratieve contracten met onder meer adidas, Swarovski en Estée Lauder zorgden voor haar indrukwekkende inkomen. Totaal verdienden de top tien best betaalde modellen samen bijna 128 miljoen euro, iets meer dan het totaal van vorig jaar dat stond op 123,5 miljoen euro.

Doutzens comeback

En goed nieuws voor onze eigen Doutzen Kroes: zij maakte haar comeback in de top 10 met een inkomen van 9 miljoen euro met dank aan contracten met Piaget en L'Oréal. Doutzen is daarnaast ook het gezicht van onder meer Hunkemöller in Nederland. Andere modellen die terugkwamen in de top tien dit jaar waren Cara Delevingne (11.3 miljoen euro) en Joan Smalls (9,5 miljoen euro). Adriana Lima, Ashley Graham en Liu Wen verdwenen van de lijst. Zie onderstaand de totale top tien:

 1. Kendall Jenner - 25,5 miljoen euro
 2. Karlie Kloss - 14,5 miljoen euro
 3. Chrissie Teigen - 13 miljoen euro
 4. Rosie Huntington-Whitely - 13 miljoen euro
 5. Gisele Bündchen - 11,3 miljoen euro
 6. Cara Delevingne - 11,3 miljoen euro
 7. Gigi Hadid - 10, 7 miljoen euro
 8. Bella Hadid - 9,6 miljoen euro
 9. Joan Smalls - 9,5 miljoen euro
 10. Doutzen Kroes - 9 miljoen euro
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Doutzen Kroes