Doutzen Kroes en andere bekende modellen ondertekenen petitie tegen Victoria's Secret

Voormalig VS-Angel Doutzen Kroes en meer dan honderd andere modellen eisen meer bescherming tegen seksuele intimidatie.

Doutzen Kroes 2019 CFDA Fashion Awards - Street Sightings
Gilbert CarrasquilloGetty Images

Waar eerder vandaag nog bekend werd dat de controversiële marketingmanager van Victoria's Secret, Ed Razek, opstapt, komt er een paar uur later wéér kritiek nieuws over het lingeielabel naar buiten. Meer dan honderd modellen, waaronder Doutzen Kroes, zouden het merk in een brief om meer bescherming tegen seksuele intimidatie eisen. Dit meldt The Business of Fashion.

Seksuele intimidatie

De petitie is opgestart door Model Alliance, een non-profitorganisatie voor belangenbehartiging in de mode-industrie. In de brief, die focust op seksuele intimidatie binnen het bedrijf, worden onder meer de kwalijke banden met veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein aangehaald. Epstein is een goede vriend van Leslie Wexner, de CEO van L Brands, waar Victoria's Secret onder valt.

Maar ook fotografen Timur Emek, David Bellemere en Greg Kadel blijven niet onbenoemd, die worden beticht van seksueel wangedrag. De modellen achter de petitie achten het 'verontrustend dat deze mannen hun werkrelaties lijken te hebben gebruikt om Victoria's Secret-modellen te lokken en misbruiken'.

Doutzen Kroes en andere modellen

Naast Doutzen Kroes hebben ook Christy Turlington Burns, Carolyn Murphy, Edie Campbell, Gemma Ward, Iska Lawrence, Karen Elson en Milla Jovovich de petitie ondertekend. Fotografen zoals Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin hebben tevens met het statement ingestemd. De tekst is gericht aan Chief Executive John Mehas, die volgens de ondertekenaars keiharde maatregelen zou moeten treffen.

Respect Programma

In de petitie wordt verwezen naar het Respect Programma van het lingerlielabel, dat in 2018 door modellen in het leven werd geroepen om de situatie op de werkvloer te verbeteren. Op het moment wordt dat initiatief volgens hen niet naar behoren nageleefd. Het is al met al een moeilijke tijd voor het merk, dat dit jaar voor het eerst in jaren zelfs niet hun beroemde lingerieshow zal hosten. Het lingerielabel heeft zelf nog niet op de aantijgingen gereageerd.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen