Bella Hadid geeft toe dat ze zich nooit 'krachtig' voelde tijdens Victoria's Secret shows

Het 23-jarige topmodel klapt uit de school.

bella-hadid-victorias-secret-shows
Dimitrios KambourisGetty Images

Bella Hadid heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een heus supermodel (en stond onlangs nog op de cover van Vogue's novembernummer). Hoewel de 23-jarige met haar beeldschone looks en grote succes enorm zelfverzekerd lijkt, is dat niet altijd het geval geweest. Zo geeft Bella toe dat ze zich nooit 'krachtig' heeft gevoeld in 'lingerieshows' (lees: Victoria's Secret) totdat ze model stond voor Rihanna's Savage x Fenty.

'Ik heb mij nooit krachtig gevoeld'

Tijdens het Vogue Fashion Festival in Parijs sprak het half-Nederlandse model over poseren in haar ondergoed en hoe Rihanna dat veranderd heeft met haar nieuwe Savage x Fenty-shows. 'Rihanna is fantastisch,' zegt Bella. 'Voor mij was dat de eerste keer op een catwalk dat ik mij heel sexy voelde. Toen ik voor het eerst voor Fenty liep, deed ik ook andere lingerieshows waar ik mij nooit krachtig heb gevoeld in mijn ondergoed op de catwalk,' aldus Bella tegenover editor Loïc Prigent. Het mag duidelijk zijn wat we moeten verstaan onder 'andere lingerieshows'; het model heeft het hier over de bekende Victoria's Secret shows, waarin Bella drie keer meeliep.

Mentale gezondheid

Daarnaast vertelde Hadid openhartig over de onzekerheden die ze ervaart in haar carrière als (super)model. 'Ik vind het leuk om een ander karakter te zijn. Op dit punt in mijn leven vind ik het soms niet bepaald fijn om mezelf te zijn.' Ook praatte het model over haar geestelijke problemen en dat ze zich soms schuldig voelt dat ze niet lekker in haar vel zit ondanks de kansen die ze krijgt. 'Voor een tijd heb ik er niet over willen praten, maar ik heb de laatste jaren een hoop doorgemaakt wat betreft mijn mentale gezondheid,' vertelde Bella. 'Ik voel mij schuldig dat ik dit fantastische leven kan leiden, met de kansen die ik krijg, maar mij alsnog niet goed voel. Het slaat nergens op.'

Bella Hadid voor Victoria's Secret

Als 20-jarig model debuteerde Bella Hadid in 2016 bij Victoria's Secret. Daar liep ze, onder andere samen met zus Gigi Hadid en goede vriendin Kendall Jenner, in totaal drie keer mee in de jaarlijkse show van het Amerikaanse lingerielabel: in 2016, 2017 én 2018. Een aantal maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat er dit jaar geen Victoria's Secret show komt (nadat de tv-uitzending al gecanceld was), wegens zowel geld- als reputatieproblemen binnen het lingeriemerk.

2018 Victoria's Secret Fashion Show - Runway
Bella tijdens de Victoria’s Secret show in 2018.
Kevin MazurGetty Images

Zo daalden de verkoopcijfers, terwijl de kritiek op Victoria's Secret juist is gegroeid. Het merk doet er inmiddels (lees: te laat) alles aan diens reputatie te redden door de omstreden marketingbaas Ed Razek te ontslaan en in zee te gaan met een transgendermodel én (eindelijk) een curvy model.

Savage x Fenty

Waar Victoria's Secret steken laat vallen, floreert Rihanna's lingerielijn Savage x Fenty. Het lingeriemerk van de zangeres focust zich – in tegenstelling tot Victoria's Secret – op diversiteit en inclusiviteit. In de veelbesproken Savage x Fenty-show tijdens New York Fashion Week in september 2019 liepen modellen mee in alle vormen en maten, waaronder Bella Hadid. Het model droeg gele kanten lingerie met een matching headpiece.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid