Doutzen Kroes neemt ons mee front row bij de Dior couture show in Parijs

In de nieuwe 'Doutzen Diaries' video gaat het supermodel in gesprek met creative director Maria Grazia Chiuri over het verhaal achter de collectie.

doutzen kroes doutzen diaries maria grazia chiuri dior couture
Bertrand Rindoff PetroffGetty Images

In haar YouTube-serie Doutzen Diaries geeft het Friese topmodel Doutzen Kroes ons een kijkje in haar wereld – en die van de mode-industrie. Op de avond voor de Lente 2020 couture show van Dior, brengt Doutzen in haar nieuwste video een bezoekje aan het haute couture atelier van het Franse modehuis.

In gesprek met Maria Grazia Chiuri

In de nieuwe video geeft Doutzen ons een exclusief kijkje achter de schermen in het atelier, waar een gigantisch team van coupeurs de laatste hand legt aan de collectie. Terwijl vijf mensen aan één jurk aan het werk zijn, vertelt Doutzen dat het meer dan driehonderd uur aan handwerk heeft gekost om de couture creatie te realiseren. Na de rondleiding in het atelier gaat Doutzen in gesprek met de creative director van Dior, Maria Grazia Chiuri, over hoe de couture collectie tot stand is gekomen. Samen praten de vrouwen over het belang van feminisme, voor henzelf maar ook de volgende generatie en welke rol mode hierin speelt. 'Jongens kunnen ook feminist zijn,' zegt Doutzen stellig, waarop Maria Grazia met haar instemt.

Doutzen Kroes Maria Grazia Chiuri Dior Doutzen Diaries
Doutzen KroesYouTube

Front row bij Dior couture show

De volgende dag zien we hoe Doutzen in de aanloop naar de Dior couture show omringd wordt door een grote cameracrew. Ze neemt ons mee naar Musée Rodin, waar de Dior show traditiegetrouw plaatsvindt en we samen met Doutzen front row zitten. Alle couture ontwerpen die ze de dag ervoor in het atelier voorbij heeft zien komen passeren de revue op de catwalk. Doutzen vertelt na afloop van de show hoe inspirerend het activisme van Maria Grazia Chiuri is en hoe dankbaar ze is dat ze daar onderdeel van uit mag maken.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dior Couture Lente 2020

Voor de Couture Lente 2020 collectie liet het Franse modehuis kunstenaar Judy Chicago het Parijse Musée Rodin omtoveren tot een feministisch toneel. Haar installatie The Female Divine bevat onder meer leuzen die de rol van vrouwen onder de loep moet leggen. Denk aan stellingen als: 'wat als vrouwen de wereld zouden regeren?' Modellen liepen over de catwalk in sierlijke ontwerpen als ware 'moderne godinnen' zoals het modehuis stelt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Doutzen Kroes