Wie is topmodel Mica Argañaraz? Alles wat je wil weten over Vogue's covermodel

Het Argentijnse 27-jarige model siert de cover van Vogue's nieuwe aprilnummer, a.k.a. het Collector's Issue.

Mica Argañaraz voor Vogue Nederland april 2020.
Willy Vanderperre, Vogue Nederland, april 2020

Mica Argañaraz siert de art cover van Vogue's gloednieuwe aprilnummer, het Collector's Issue. Het Argentijnse model is al sinds 2012 actief binnen de mode-industrie, toen ze haar eerste show liep voor Christopher Kane en verscheen in diverse modemagazines. De carrière van het nu 27-jarige model nam een vogelvlucht en voordat Mica het wist was ze Prada's muze, liep ze shows voor Saint Laurent, Louis Vuitton en Jacquemus, en verscheen ze in de ene na de andere modecampagne.

Model en kunstenares

De Argentijnse Mica Argañaraz werd op 16 mei 1992 geboren in Buenos Aires. Op 20-jarige leeftijd maakte ze haar debuut als model – relatief "laat" voor modebegrippen – tijdens de Lente/Zomer 2013 show van Christopher Kane. Ze brak echter pas echt door in 2014, nadat ze Prada's muze werd en solo verscheen in campagnes van het Italiaanse modehuis.

Mica Argañaraz voor Vogue Nederland april 2020
WILLY VANDERPERRE, VOGUE NEDERLAND, APRIL 2020

Na meerdere verschijningen in de Spaanse en Italiaanse edities van Glamour en ELLE, sierde het model de cover van zowat iedere Vogue, waaronder de Britse, Italiaanse en Japanse uitgave. Daar mag Mica nu ook Vogue Nederland aan toevoegen, gezien het model op de cover van ons nieuwe aprilnummer schittert. Naast haar modellenwerk houdt Mica zich graag bezig met gitaarspelen en haar kunst; zo schildert het model in haar vrije tijd.

Jacquemus' muze

Sinds haar eerste show voor Christoper Kane, heeft Mica inmiddels ongeveer voor alle grote modehuizen gelopen. Zo was ze te zien op de catwalk bij Prada, Versace, Chloé, Alberta Ferretti, Tod's, Louis Vuitton, Saint Laurent, Miu Miu, Chanel en Stella McCartney – om er een paar the noemen. Ook is het model al een aantal seizoenen de muze van Jacquemus; Mica is met haar bruine krullen en nonchalante je ne sais quoi-uitstraling de perfecte match voor het Franse modehuis. Ze is te zien in iedere show, of ze die nu opent (zoals tijdens Jacquemus' iconische jubileumshow in de Provence) of sluit (zoals de meest recente show van het modehuis).

Jacquemus Lente/Zomer 2020
Jacquemus Lente/Zomer 2020
Imaxtree
jacquemus-herfst-winter-2020
Jacquemus Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Mica voor Vogue Nederland

Na een druk catwalkseizoen siert Mica nu de cover van Vogue's aprilnummer – ook wel het grote Art & Fashion Collector's Issue – met een speciale art cover, ontworpen door kunstenaar Rinus Van de Velde. Naast de cover, geschoten door de Belgische modefotograaf Willy Vanderperre, verschijnt het model ook in de bijbehorende modeserie die de onverbrekelijke band tussen mode en kunst weerspiegelt. Lees hier alles wat je wil weten over Vogue's nieuwe aprilnummer.

Mica Argañaraz voor Vogue Nederland april 2020.
WILLY VANDERPERRE EN RINUS VAN DE VELDE, VOGUE NEDERLAND, APRIL 2020

Het aprilnummer van Vogue Nederland inclusief de Bijenkorf-special, dat met een exclusieve art print van de cover komt, ligt vanaf donderdag 5 maart in de winkels en bestel je hier online.

BESTEL VOGUE'S APRILNUMMER HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen