Romee Strijd en Laurens van Leeuwen zijn in verwachting van hun eerste kindje

Het koppel maakte het blije nieuws bekend via een ontroerende video op Romees YouTube-kanaal.

romee strijd door jan welters, vogue nederland, juni 2017
Jan Welters, Vogue Nederland, juni 2017

Romee Strijd en haar man Laurens van Leeuwen zijn in verwachting van hun eerste kindje. Het Nederlandse topmodel maakte nieuws van haar zwangerschap gisteren bekend in een post op haar Instagram-account én een ontroerende video op haar YouTube-kanaal. In de video vertelt de 24-jarige Romee dat ze dankbaar is voor de zwangerschap, nadat ze twee jaar geleden te horen kreeg dat ze PCOS heeft, een conditie die invloed heeft op haar vruchtbaarheid.

Romee Strijd en Laurens van Leeuwen in verwachting van hun eerste kindje

Romee Strijd liet op donderdag 28 mei via een post op haar Instagram en een video op haar YouTube-kanaal weten dat zij en haar man Lauren van Leeuwen ouders worden van hun eerste kindje. In de ontroerende video vertelt Romee twee jaar geleden gediagnostiseerd te zijn met PCOS, een aandoening aan de eierstokken die invloed heeft op de vruchtbaarheid. Daardoor vreesde het model dat ze niet zwanger zou kunnen worden. 'We zijn hier om jullie iets te vertellen,' begint Romee in de video. 'Iets waarvan we dachten dat het nooit zou gebeuren.'

Het artikel gaat door onder deze video.

Zien: Romee Strijds beauty routine voor een summer glow

Romee Strijd dankbaar voor haar zwangerschap

'Twee jaar geleden ging ik naar een gynaecoloog, die me vertelde dat ik PCOS heb,' gaat Romee verder. 'Ze vertelden me dat het moeilijk zou worden om op een natuurlijke manier een kindje te krijgen. Mijn wereld stortte in: mijn grote droom was altijd al om een gezinnetje te stichten met Laurens.' Na haar diagnose heeft Romee grote aanpassingen gemaakt in haar lifestyle. Ze verhuisde naar Amsterdam om meer tijd door te brengen met haar familie, besloot minder high intensity trainingen te doen en haar dieet aan te passen en beter naar haar lichaam te gaan luisteren. Na jaren werd Romee in november voor het eerst weer ongesteld.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe balans

'We hadden een nieuwe balans nodig, die hebben we nu gevonden. En ik ben daarom zo blij dat ik nu mag zeggen dat we in verwachting zijn van ons eerste kindje,' vertelt een glunderende Romee in de video. Het Nederlandse topmodel richt zich op Instagram naar de vrouwen die met vergelijkbare problemen ook zwanger proberen te worden. 'Geloof in jezelf en wees aardig voor je lichaam. Laat de negatieve gedachten het niet van je winnen.'

Romee en Laurens in Amsterdam

Romee en haar man Laurens zijn inmiddels alweer meer dan tien jaar samen, en gaven elkaar in 2018 het ja-woord. Aan het begin van hun relatie, verhuisde het koppel naar de Verenigde Staten om Romees droom om een Victoria's Secret Angel te worden na te jagen. Na jaren in New York te hebben gewoond – en een ongelofelijk succesvolle carrièrewoont het koppel nu samen in hun prachtige appartement in Amsterdam. Romee en Laurens deelden eerder al een video waarin ze openhartig spraken over hun huwelijk en kinderwens.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geslacht kindje

Romee en Laurens hebben inmiddels ook het geslacht van hun kindje bekendgemaakt middels een feestelijke Instagrampost. Het stel verwacht over een paar maanden een meisje en schiet daarom létterlijk een roze wolk de lucht in, onder het toeziend oog van vrienden en familie. 'We kunnen niet wachten om haar te ontmoeten!', aldus Romee onder de post.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Romee Strijd