Model moment: dit zijn de nieuwe en veelbelovende gezichten om in de gaten te houden tijdens fashionweek

Wie zijn de topmodellen van morgen?

Hair, Face, Eyebrow, Lip, Hairstyle, Chin, Cheek, Beauty, Forehead, Skin,
Michelle ThijssenInstagram

Fashion Week is van start! Het begint onder meer met VFiles (waar voorheen nog veelbelovende Nederlandse ontwerpers Rushemy Botter en Daniëlle Cathari hun collecties toonden) en Alexander Wang, daarna springen de modellen in het vliegtuig richting Londen, Milaan en Parijs. Ja, maar wie zijn die fresh new faces? We maken een rondje langs de grootste modellenbureaus in Nederland, die hun veelbelovende jonge garde uit de doeken doen. Dat zijn niet alleen maar nieuwkomers, maar juist ook opvallende modellen waarvan wordt voorspeld dat ze het juist dit modeseizoen voor Lente/Zomer 2018 heel goed gaan doen. Kijk mee, en keer terug – want deze lijst wordt wekelijks aangevuld met meer Hollandse trots aka de topmodellen van morgen.

Hair, Brassiere, Clothing, Undergarment, Hairstyle, Undergarment, Lingerie, Blond, Beauty, Shoulder,
Paparazzi Models
1 van 10
Bente Oort

Komt uit: Enschede
Leeftijd: 16 jaar
Instagram: @BenteOort_
Waarom? 'Toen ik Bente voor het eerst zag vond ik haar gelijk wel heel bijzonder; haar proporties zijn perfect en ze heel erg positief en superlief! Ze is professioneel kunstschaatser, maar dat heeft ze nu op een laag pitje staan omdat haar modellenwerk in de steigers zit. Deze sportersachtergrond helpt haar bovendien in haar professionele houding, en al helemaal voor haar leeftijd. Normaal begin ik nooit zo vroeg met modellen en shows, maar Bente is aardig volwassen voor haar leeftijd en komt ook uit een heel fijn gezin. Na een nieuwe haircut en een coole nieuwe test stromen de aanvragen nu binnen,' aldus Mo Karadag, creative director Paparazzi Model Management.

Clothing, Black, Shoulder, Beauty, Fashion, Model, Neck, Jeans, Leg, Leggings,
Elvis Models
2 van 10
Todi VD

Komt uit: Omgeving Utrecht, net verhuisd naar Loosdrecht.
Leeftijd: 16 jaar
Instagram: @Todivd Update: Todi zal dit seizoen beginnen in Londen. Stay tuned.
Waarom? 'Todi is op 11-jarige leeftijd door ons ontdekt in Utrecht tijdens het shoppen. Een klassieke schoonheid, gezegend met een waanzinnig mooi porseleinen poppenhuidje. Ze is ook mega zelfverzekerd voor een 16-jarige, met van nature een sensuele oogopslag. En (wel zo handig voor de catwalk) de meest lange, slanke benen denkbaar,' volgens Jord Weldam, creative director en mede-oprichter Elvis Models.

Clothing, Black, Shoulder, Waist, Fashion, Dress, Standing, Neck, Sleeveless shirt, Shorts,
Elite Models
3 van 10
Anouk Thijssen

Komt uit: Wijchen.
Leeftijd: 17 jaar
Instagram: @AnoukThijssen_
Waarom? 'Anouk is (met haar geloken, azuurblauwe ogen en verfijnde gelaatstrekken alsof ze geschilderd zijn) de World Winner van de Elite Model Look in 2015. Ze heeft al mooie shows gelopen voor onder meer Givenchy en Alexander McQueen, maar dit seizoen gaat ze voor het eerst in London starten,' vertelt Suzanne Pots, director of development Elite Amsterdam.

Clothing, T-shirt, Black, Shoulder, Sleeve, Neck, Sleeveless shirt, Top, Fashion, Muscle,
Elite Models
4 van 10
Kyona van Santen

Komt uit: Almere.
Leeftijd: 17 jaar
Instagram: @Kyona.vs
Waarom? 'Kyona was finalist in de Elite Model Look 2015 en is dus via de Elite Model Look bij ons terecht gekomen. Ze heeft al eens met Katie Grand voor LOVE Magazine gewerkt en heeft vorig seizoen exclusief voor Miu Miu gelopen. Het is echt een beauty én een lieverd. Ze is nu net klaar met school en gaat vanaf dit seizoen fulltime van start. Wij verwachten dat ze het zowel op high fashion als beauty gebied erg goed gaat doen', aldus Suzanne Pots, director of development Elite Amsterdam.

Hair, Cool, Beauty, Black hair, Hairstyle, Eyebrow, Jacket, Lip, Leather, Street fashion,
ULLA Models
5 van 10
Damaris Goddrie

Komt uit: Den Haag
Leeftijd: 20 jaar
Instagram: @DamarisGoddrie
Update: Damaris Goddrie liep al eerder grote shows, maar haar bureau ULLA Models ziet zeker dit seizoen een glansrijke catwalkperiode voor zich.
Waarom? 'Het bijzondere aan Damaris is dat ze behalve model, ook echt een 'personality' is. Qua looks (interessante mix van Colombiaans en Nederlands), kledingstijl, charisma, persoonlijkheid, is ze uniek. Ze heeft een bepaalde aura, je kunt niet om haar heen als ze binnenloopt, en ze is een muze voor ontwerpers. Damaris is onlangs ook door een grote modepublicatie uitgeroepen als Model of the Year 2017', aldus Vic van der Well, boeker bij Ulla Model Management.

Clothing, Hair, Shoulder, T-shirt, Neck, Sleeve, Beauty, Head, Hairstyle, Fashion,
Elite Models
6 van 10
Michelle Thijssen

Komt uit: Opgegroeid op een boerderij in Venhorst.
Leeftijd: 18 jaar
Instagram: @MichelleThijssen
Waarom? 'Michelle heeft zichzelf aangemeld bij ons in 2015 en wij waren meteen enthousiast om met haar aan de slag te gaan. Ze heeft prachtige lange benen en een sterke look. Ze gaat vanaf dit seizoen fulltime van start,' aldus Suzanne Pots, director of development Elite Amsterdam.

White, Hair, Clothing, Beauty, Leg, Fashion, Skin, Tights, Shoulder, Leggings,
Elite Models
7 van 10
Nadine Ammeraal

Komt uit: Castricum
Leeftijd: 19 jaar
Instagram: @NadineAmmeraal
Waarom? 'Nadine is een beeldschone redhead. Ze heeft een erg leuke en spontane persoonlijkheid en megalange benen. Ze is een ster in catwalk lopen en is bovendien erg gemotiveerd. Wij hebben hoge verwachtingen voor haar, zowel tijdens als buiten FW. Ze heeft dit jaar haar opleiding afgerond en kan dus eindelijk fulltime van start dit seizoen,' volgens Suzanne Pots, director of development Elite Amsterdam.

Clothing, Red, Shoulder, Beauty, Skin, Arm, Photo shoot, Lip, Model, Neck,
Ulla Models
8 van 10
Estella Brons

Komt uit: Putten
Leeftijd: 22 jaar
Instagram: @EstellaBrons
Update: Ja, dat klopt. Estella Brons heb je zeker al zien langskomen op de catwalk, maar dit fashionweek-seizoen zou volgens de kenners helemaal een heuglijke moeten worden.
Waarom? 'Ze heeft een hele sterk loop op de catwalk. Heel belangrijk, want ze werkt vaak voor Prada. Wij zien haar als een soort it-girl die elk seizoen maar onwijs veel shows blijft lopen, en ook samen met haar vriend Lemmie een heel interessant modellenduo vormt. Ze zijn zelfs een keer genoemd door Vogue Paris als een van de 'cutest model couples to follow on Instagram'. Hiernaast heeft ze een heel coole kledingstijl, waarmee ze vaak na shows op straat wordt vastgelegd voor streetstyle posts,' licht Ulla Models Vic van der Well uit.

Hair, Clothing, Beauty, Skin, Long hair, Hairstyle, Model, Brown hair, Fashion model, Bikini,
Elite Models
9 van 10
Namikka

Komt uit: Hoorn
Leeftijd: 19 jaar
Instagram: @Namikka
Waarom? Namikka is de Winnares van de Elite Model Look 2014. Ze is bijzonder en beeldschoon met haar weelderige krullen en katachtige ogen. Voor The Latest Craze, een fotoproject van fotograaf en filmmaker Mick de Lint en stylist Caroline Fuchs, werd ze als aanstormend gezicht al vastgelegd in haar natuurlijke habitat. Voor aanvang van Londen Fashion Week hebben we Namikka ook geïnterviewd – houd Vogue.nl hiervoor in de gaten.

Hair, Face, Shoulder, Hairstyle, Beauty, Eyebrow, Chin, Lip, Skin, Neck,
Models Rock Agency
10 van 10
Myrthe Bolt

Komt uit: Roden, Groningen
Leeftijd: 18 jaar
Instagram: @myrthebolt_
Waarom? 'Ze heeft, in mijn ogen, alles in huis om een model te zijn. Buiten dat ze ontzettend mooi is, heeft ze een prachtige persoonlijkheid. Ze is altijd vrolijk en positief. Daarnaast is ze zeer intelligent en professioneel in alles wat ze doet en op 18-jarige leeftijd al ontzettend zelfstandig,' aldus Managing Director van Models Rock Agency Natascha Scheffers. Myrthe was tijdens New York Fashion Week te bewonderen op de runway van Jeremy Scott, R13 en The Row.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Modellen