Deze Vogue-modellen werden ontdekt tijdens The Model Convention, die zaterdag weer plaatsvindt

In plaats van toevallig gescout te worden op straat, maakten zij zelf werk van hun modellencarrière.

The Model Convention
Instagram

Kiki Willems prijkte afgelopen september op de cover van ons grote modenummer, Melissa Tammerijn heeft inmiddels al meerdere Vogue-shoots over de hele wereld op haar naam staan en Myrthe Bolt maakte vorig jaar op negentienjarige leeftijd haar Victoria's Secret Show-debuut. Stuk voor stuk indrukwekkende prestaties van jonge modellen, die allemaal één ding gemeen hebben: ze werden ontdekt tijdens The Model Convention. En daarvan staat de volgende editie alweer voor de deur.

Modellencarrière

Een glansrijke carrière in de modewereld komt de meeste topmodellen niet zomaar aanwaaien. Op de uitzonderlijke verhalen van meisjes die op straat zijn ontdekt na, ging het voor de meeste succesvolle modellen niet van zo'n leien dakje. Zij werden niet 'toevallig' gescout, maar zochten zelf het avontuur op.

The Model Convention

Tijdens de conventie komen alle topscouts van binnen- én buitenland samen om nieuwe talenten te spotten. Grote bureaus als het Nederlandse Ullamodels, Elite en Micha Models, maar ook buitenlandse bureaus zoals Women Management, Next Model Management en IMG Models zullen aanwezig zijn. Zij kunnen jouw leven zomaar in één klap veranderen, net zoals ze bij de onderstaande Vogue-modellen deden.

The Model Convention vindt aanstaande zaterdag 9 maart plaats in De Broodfabriek in Rijswijk. Meer informatie over een deelname, vind je hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Michelle van Bijnen
Michelle van Bijnen
Vogue Nederland, Januari/Februari 2016, Marc de Groot,

Michelle van Bijnen loopt mee in shows over de hele wereld, maar is ook geliefd voor de camera. Zo was ze vorig jaar nog het gezicht van de campagne van Moschino, en werd ze door 'onze eigen' Marc de Groot gefotografeerd voor een beautyserie in ons januari/februari-nummer in 2016.

2 Yoni Oostdijk
Yoni Oostdijk
Vogue Nederland, november 2017, Petrovsky & Ramone

Poseren voor de camera gaat Yoni Oostdijk gemakkelijk af. Zo'n anderhalf jaar geleden schoten wij haar nog voor deze mindblowing fotoserie, maar de Nederlandse stond eerder ook al model voor onder meer Elle Singapore.

3 Milou Groenewoud
Milou Groenewoud
Vogue Nederland, juni 2017, Zoe Karssen

Milou Groenewoud is van alle markten thuis. Zo wordt ze regelmatig gestrikt voor campagnes, maar loopt ze ook mee in shows van de grootste modehuizen, zoals Giambattista Valli en Givenchy. Ze verruilde de schoolbanken echter niet voor een modellencarrière: momenteel maakt ze óók nog haar Bachelor in de psychologie af.

4 Kiki Willems
Kiki Willems
Vogue Nederland, september 2018, Quentin de Briey

Afgelopen september prijkte Kiki Willems nog op de cover van ons september-nummer, maar in 2018 werkte ze ook nauw samen met Raf Simons voor het nieuwe Calvin Klein. Om nog maar te zwijgen over de talloze shows die ze loopt en campagnes die ze op haar naam heeft staan.

5 Sharon Timmer
Sharon Timmer
Vogue Nederland, juni 2018, Carlijn Jacobs

Van China tot Australië en Frankrijk tot Indonesië: Sharon Timmer reist de hele wereld over sinds ze ontdekt is tijdens The Model Convention. En onlangs – afgelopen zomer om precies te zijn – stond ze ook nog voor onze camera.

6 Myrthe Bolt
Myrthe Bolt
Vogue Nederland, september 2016, Paul Bellaart

De Groningse Myrthe Bolt begon op haar zeventiende met modellenwerk en werd toen meteen gestrikt voor een shoot in ons septembernummer. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een topmodel, loopt ze mee in shows van de grootste modehuizen – zoals Chanel, Versace, Burberry en The Row, to name a few – en maakte ze vorig jaar haar Victoria's Secret Show-debuut.

7 Melissa Tammerijn
Melissa Tammerijn voor Vogue Nederland
Vogue Nederland, november 2013, Annemarieke van Drimmelen

Met een portfolio waar je u tegen zegt kunnen we ook wel stellen dat het bezoekje van Melissa Tammerijn aan The Model Convention is uitgelopen op een succes. Naast de grootste campagnes, voor onder meer Gucci, heeft ze ook meer covers dan het gemiddelde model op haar naam staan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen