Dankzij deze shows heeft Jill Kortleve de mode-industrie voorgoed veranderd

Van haar internationale catwalkdebuut bij Alexander McQueen tot schitteren in shows van Jacquemus en Chanel: dit is hoe het Nederlandse topmodel de modewereld van binnenuit aan het veranderen is.

jill kortleve op de catwalk
Imaxtree + Getty

Model du moment, het gezicht van de grootste modecampagnes én coverster van ons septembernummer: om topmodel Jill Kortleve kun je niet meer heen. De afgelopen jaren heeft Jill hard gewerkt om naam te maken in de modewereld, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het Nederlandse topmodel verlegt de grenzen van wat de conventionele maten van een model kunnen zijn en is daarmee een uitgesproken stem voor de body positivity movement geworden – en daarbij ook nog eens een van de meest succesvolle modellen van dit moment.

Jill Kortleve, queen of the catwalk

Vooral op de catwalk lijkt doorgaans nog vast te worden gehouden aan het verouderde, vermoeiende beeld van dunne – en vaak witte – modellen. Jill is een van de modellen die daar verandering in aan het brengen is. Nadat ze campagnes boekte voor Nike, Zara, Fenty Beauty en H&M, maakte Jill haar internationale catwalk debuut tijdens de Alexander McQueen Herfst/Winter 2019 show. Het volgende modeseizoen schitterde Jill op de catwalk bij zo'n beetje iedere grote modeshow en werd ze the-one-to-watch. Van Michael Kors en Area tot Kate Spade en Prabal Gurung, was Jill een van de sterren op de catwalk op New York Fashion Week Lente/Zomer 2020. Fendi in Milaan en Jacquemus en Chanel in Parijs volgden snel – iedereen heeft z'n blik op dit moment op Jill gericht.

In een paar jaar tijd heeft Jill nu al een blijvende indruk achtergelaten op het modelandschap. Met haar eigenheid, volhardendheid en betoverende look laat ze zien wat het betekent om model te zijn anno nu. Vogue zette de modeshows op een rijtje waardoor Jill Kortleve de mode-industrie voorgoed heeft veranderd.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Alexander McQueen Herfst/Winter 2019
jill kortleve
Imaxtree
2 Kate Spade Lente/Zomer 2020
Imaxtree
3 Area Lente/Zomer 2020
jill kortleve op de catwalk bij area lentezomer 2020
Isidore MontagImaxtree
4 Alexander McQueen Lente/Zomer 2020
alexander mcqueen lente zomer 2020
Imaxtree
5 Michael Kors Herfst/Winter 2020
jill kortleve op de catwalk bij michael kors herfstwinter 2020
Peter WhiteGetty Images
6 Chanel Herfst/Winter 2020
chanel herfstwinter 2020
Imaxtree
7 Jacquemus Herfst/Winter 2020
jacquemus herfst winter 2020
Imaxtree
8 Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
alexander mcqueen herfstwinter 2020
Imaxtree
9 Fendi Herfst/Winter 2020
fendi herfstwinter 2020 op milan fashion week
Imaxtree
10 Jacquemus Lente/Zomer 2021
jacquemus lentezomer 2021 show
Jacquemus
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen