Bella Hadids 13 meest spraakmakende Vogue covers

Van Nederland tot Japan tot Brazilië: Bella heeft in een paar jaar tijd zo'n beetje iedere Vogue cover gesierd.

Als er één model genoemd mag worden die de modewereld op dit moment domineert, is dat Bella Hadid. In een paar jaar tijd heeft het half-Nederlandse model z'n beetje iedere modellenmijlpaal op haar cv kunnen zetten – en dat terwijl ze met haar vierentwintig jaar nog maar net begonnen is. Haar krachtige look, altijd vriendelijke karakter en gevoel voor stijl maken haar de ultimate triple threat in de modewereld. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze inmiddels al heel wat Vogue covers op haar naam heeft staan: de heilige graal in menig modellencarrière. Wij zetten dertien van Bella's meest spraakmakende Vogue covers hieronder voor je in chronologische volgorde op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vogue Turkey, mei 2016
bella hadid door sebastian faena, vogue turkey, mei 2016
Sebastian Faena, Vogue Turkey, mei 2016

Bella's eerste Vogue cover ooit was voor deVogue Turkey, geschoten door Sebastian Faena. Een mijpaal in de carrière van ieder model natuurlijk.

2 Vogue Italia, september 2016
bella hadid door steven meisel, vogue italia, september 2016
Steven Meisel, Vogue Italia, september 2016

Nog geen half jaar later siert Bella de cover van het septembernummer van de Italiaanse Vogue. Geschoten door niemand minder dan Steven Meisel – en die combinatie blijkt een match made in heaven.

3 Vogue Italia, juni 2017
bella hadid door inez  vinoodh, vogue italia, juni 2017
Inez & Vinoodh, Vogue Italia, juni 2017

Bella lijkt tot een Italiaanse schoonheid te zijn getransformeerd voor de cover van Vogue Italia in juni 2017. De masterminds achter dit prachtplaatje? Nederlands fotografen duo Inez & Vinoodh, natuurlijk.

4 Vogue Arabia, september 2017
bella hadid door karl lagerfeld, vogue arabia, september 2017
Karl Lagerfeld, Vogue Arabia, september 2017

Bella heeft Palestijnse roots via haar vader, wat deze cover voor Vogue Arabia des te meer bijzonder maakt. De kers op de taart? Dat 'ie geschoten is door door Karl Lagerfeld.

5 Vogue Brasil, september 2017
bella hadid door gui paganini, vogue brasil, september 2017
Gui Paganini, Vogue Brasil, september 2017

Tegenwoordig brengt Bella als queen of streetstyle de ene na de andere jaren negentig trend terug. Voor Vogue Brasil liet ze in 2017 al zien dat ze de belichaming van 90s glamour is.

6 Vogue Russia, maart 2019
bella hadid door giampaolo sgura, vogue russia, maart 2019
Giampaolo Sgura, Vogue Russia, maart 2019

Bella's cover voor Vogue Russia – geschoten door Giampaolo Sgura – is een van haar krachtigste covers ooit. Simpel maar oh zo doeltreffend. Wat de gemoederen vooral bezig hield? Het debuut van haar nieuwe, korte kapsel.

7 Vogue Greece, april 2019
bella hadid door txema yeste, vogue greece, april 2019
Txema Yeste, Vogue Greece, april 2019

Van Bella's schoonheid waren we natuurlijk al overtuigd, maar zet haar tussen nagenoeg perfecte beelden van Griekse mythologische figuren weg en je kunt het niet langer ontkennen: Bella's beauty steelt hoe dan ook de show.

8 Vogue US, april 2019
bella hadid door gordon von steiner, vogue us, april 2019
Gordon von Steiner, Vogue US, april 2019

Deze cover voor Vogue US was bijzonder, want het was een digital exclusive die – zoals je ziet – beweegt. Daarbij refereert de cover naar Audrey Hepburn in de film Funny Face – waarvoor Bella uiteraard gekleed ging in Givenchy.

9 Vogue Japan Beauty, juli 2019
bella hadid door luigi  iango, vogue japan, juli 2019
Luigi & Iango, Vogue Japan, juli 2019

Bij twijfel, dip yourself in gold. Voor het 219 julinummer van Vogue Japan Beauty werd Bella ondergedompeld in gouden metallic make-up, waardoor ze verheven lijkt tot een Metropolis-esque godin.

10 Vogue Nederland, november 2019
bella hadid cover vogue nederland rijksmuseum
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

Onze absolute favoriet natuurlijk: Bella Hadid voor de cover van Vogue Nederland in het Rijksmuseum! Bella heeft een speciale band met Nederland, haar moeder Yolanda is hier namelijk geboren en dat maakt het topmodel half-Nederlands.

11 Vogue Hong Kong, februari 2020
bella hadid door zoey grossman, vogue hong kong, februari 2020
Zoey Grossman, Vogue Hong Kong, februari 2020

Geschoten in een suite in het iconische The Carlyle Hotel in New York – dat maar liefst 90 jaar oud is – mocht Bella voor deze cover van Vogue Hong Kong plaatsnemen in bad. In haute couture natuurlijk.

12 Vogue Paris, mei/juni 2020
bella hadid door inez  vinoodh, vogue paris, meijuni 2020
Inez & Vinoodh, Vogue Paris, mei/juni 2020

Deze cover voor Vogue Paris is wederom geschoten door iconisch fotografen duo Inez & Vinoodh. Op de andere cover van het issue siert Bella's zus Gigi, want met zo'n topmodellenstatus hebben beide zusjes hun eigen cover nodig natuurlijk.

13 Vogue Italia, september 2020
bella hadid door mark borthwick, vogue italia, september 2020
Mark Borthwick, Vogue Italia, september 2020

Eén issue van Vogue Italia, met maar liefst honderd covers. Bella siert cover nummer 63, op een wat soberdere en toch nog beeldschone manier vergeleken met de covers hierboven: een perfecte reflectie van de tijdsgeest dus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid