De hoogtepunten uit Maty Fall Diba's carrière als model tot nu toe

Maty Fall Diba's modellencarrière is nog maar net begonnen, toch heeft ze nu al een cv waar je u tegen zegt.

Maty Fall Diba werd in juni 2019 gescout door IMG Models en een jaar later was ze al het meest geboekte model tijdens de Lente/Zomer 2021-modeweken. Het was een snelle reis naar de top voor het Senegalees-Italiaanse model dat deze maand de cover siert van Vogue Nederland's Celebrate Creativity Issue. Met slechts negentien jaar kan nu al niemand in de modewereld meer om haar heen, en in een korte tijd heeft Maty al heel wat opwindende carrièrehoogtepunten op haar naam staan. Haar modellencarrière mag dan maar net begonnen zijn – toch zetten we alvast haar highlights van de afgelopen jaren op een rij.

De highlights uit de modellencarrière van Maty Fall Diba

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Cover Vogue Nederland maart 2021
maty fall diba op de cover van vogue maart 2021
Fotografie Julia Noni en collage artwork Monique Baumann, Vogue Nederland, maart 2021

Maty siert de cover van het Vogue Nederland maartnummer dat volledig in het teken staat van het vieren van creativiteit. De cover is geschoten door Julia Noni en kunstenaar Monique Baumann maakte daar een collage van voor het Celebrate Creativity nummer.

2 Burberry Herfst/Winter 2020-campagne
Danko Steiner + Burberry

Maty boekte als een van haar eerste campagnes de Burberry Herfst/Winter 2020-campagne. Geschoten door fotograaf Danko Steiner, schittert Maty in de campagne naast modellen Sora Choi, Tara Halliwel, Mariacarla Boscono en Mona Tougaard.

3 Salvator Ferragamo Lente/Zomer 2021
salvator ferragamo lentezomer 2021
Filippo FiorImaxtree

Toen de Britse Vogue Maty vroeg naar de highlights van de Lente/Zomer 2021-modeweken – waar ze de meeste shows van alle modellen boekte – antwoordde ze: 'Dior, Fendi, Alberta Ferretti… Mijn favoriete look was die van Ferragamo, vanwege de kleur. Ik hou van oranje!'

4 Jacquemus Lente/Zomer 2021
jacquemus lentezomer 2021
Courtesy of JacquemusImaxtree

Een van de meest memorabele Lente/Zomer 2021-shows is die van Jacquemus die plaatsvond in een graanveld buiten Parijs. Als een van de meest gewilde modellen van dit moment, struinde ook Maty daar over de catwalk.

5 Dior Cruise 2021
dior cruise 2021
Courtesy of DiorImaxtree

Met een kroon op haar hoofd bleek Maty de queen of the catwalk toen ze de Dior Cruise 2021-show mocht sluiten in Lecce, Puglia. 'Het was de eerste keer dat ik voor Dior liep, dus het was geweldig om [de show] te mogen sluiten. Het voelt zo goed,' aldus Maty.

6 Cover Vogue Italia februari 2020
vogue italia februari 2020
PAOLO ROVERSI

Slechts een paar maanden nadat ze haar eerste catwalkshow liep, scoorde Maty al haar eerste Vogue cover in februari 2020. Ze sierde die maand de cover van Vogue Italia's beauty nummer.

7 Valentino Lente/Zomer 2020
valentino lentezomer 2020
Filippo FiorImaxtree

Tijdens haar eerste modeseizoen, Lente/Zomer 2020, mocht Maty direct de Valentino show sluiten in deze prachtige look. Geen verkeerde start van je carrière, natuurlijk.

8 Saint Laurent Lente/Zomer 2020
saint laurent lentezomer 2020
Carlo ScarpatoImaxtree

Maty liep haar eerste show ooit voor Saint Laurent, op de Paris Fashion Week Lente/Zomer 2020-editie. Om meteen goed te beginnen liep het model mee in twee looks voor het geliefde Franse modehuis. Vanaf dat moment was het duidelijk dat Maty the one to watch was.

9 Getekend bij IMG Models

In juni 2019 werd Maty gescout door het prestigieuze IMG Models, nadat ze zichzelf via hun website had aangemeld. Binnen een paar dagen kreeg ze een telefoontje dat het modellenbureau haar wilde tekenen. Wat volgde was een snelle reis naar de top voor Maty – en een veelbelovende toekomst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Modellen