Vogue
5 dingen die je moet weten over Vogue coverster Luna Bijl

fashion

5 dingen die je moet weten over Vogue coverster Luna Bijl

Datum
Auteur
Zoe Rosielle
Richard Burridge, Vogue Nederland, maart 2018.

De Nederlandse Luna Bijl (20) siert de cover van Vogue’s dubbeldikke maartnummer. De uit Rotterdam afkomstige schoonheid brak twee jaar geleden definitief door met maar liefst twee Vogue Paris covers in één jaar, en is inmiddels niet meer weg te denken van de internationale catwalks. Zo opende én sloot ze de afgelopen Chanel Couture show en staat ze o.a. in de lente/zomer campagne van het Franse modehuis. Maar achter die prachtige blauwe ogen en lichtbruine haar gaat een beauty schuil die liever in de modder rolt dan in het gareel blijft.

1. Quad Queen

In haar vrije tijd geen hockey of tennis. Als het modellenwerk het toelaat gaat Luna het liefst quadrijden en motorcrossen met haar vader Cees. In vol ornaat door de modder crossen staat in schril contrast met het modellenwerk, en dat is juist wat ze er zo leuk aan vindt. Om stoom af te blazen en in shape te blijven doet Luna aan kickboxen.

2. Struggles

Hoe voor de wind het nu ook lijkt te gaan, in het begin wilde het niet vlotten met Luna’s carrière. De 15-jarige  schoonheid stond ingeschreven bij een kleiner modellenbureau in Rotterdam, maar haar carrière kwam niet van de grond. In een interview met AD.nl vertelt ze hoe ze met haar vader naar Londen vertrok om zich aan te melden bij befaamd Premier Model Management, gerund door Carole White. De rest is geschiedenis.

3. Top 50

Mocht je nog nooit van Luna Bijl gehoord hebben, dan wil je dat liever voor jezelf houden. De Nederlandse staat namelijk in de jaarlijkse Models.com Top 50, wat zoveel wil zeggen als dat Luna tot de absolute top van de modellenwereld behoort. Daarnaast was ze in 2016 het eerste model dat in één jaar maar liefst 2 Vogue Paris covers sierde, liep ze shows voor Chanel, Louis Vuitton, Fendi, Balmain en Isabel Marant én schittert ze in de campagnes van o.a. Chanel, H&M, Chloé en Emporio Armani.

4. Plattelands meid

Met zo’n indrukwekkend cv is Luna’s achtergrond verrassend down to earth. Ze groeide op op het platteland in Zuid-Holland, waar ze vorig jaar haar MAVO afmaakte op het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland, een dorp in de buurt van Rotterdam.

5. Favoriete ontwerper

Haar favoriete designer is Isabel Marant. 'Ik draag veel van Isabel Marant. Ze heeft altijd iets in de collectie dat ik mooi vind, erg gevaarlijk!' aldus Luna in een interview met i-D.com.

Het maartnummer met Luna Bijl op de cover ligt vanaf donderdag 8 februari in de winkel.

Review van Making a Model with Yolanda Hadid: tips voor een sollicitatie bij IMG Models

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten