Vogue
Anna Dello Russo verkoopt al haar fabelachtige designerkleding kleding voor 'n schijntje

fashion

Anna Dello Russo verkoopt al haar fabelachtige designerkleding kleding voor 'n schijntje

Datum

Modeverzamelaars opgelet! Stijlicoon Anna Dello Russo heeft besloten een flinke kledingdetox te doen en verkoopt daarom meerdere stukken via een veiling van Christie's en online via Net-a-Porter. De redacteur van Vogue Japan wil de kleding graag nalaten aan de volgende generatie en doet dat voor schamele bedragen. 

Mode alfabet

In gesprek met Vogue.com's Luke Leitch vertelt Anna Dello Russo dat ze de bezem door haar kledingcollectie haalt. De Italiaanse heeft een eigen appartement voor haar garderobe en ook nog een kelder voor haar andere designeritems. 'Kleding is er om over gesproken te worden. Mijn archief is mijn mode alfabet. En nu wil ik het doorgeven aan de volgende generatie,' vertelt ze. Voor de verkoop heeft Dello Russo drie selecties gemaakt. De eerste selectie is de crème de la crème van haar collectie en bestaat uit dertig 'volledige looks, ook met schoenen en accessoires. Van top tot teen.' De outfits worden geveild bij veilinghuis Christie's. Het startbod begint bij 50 euro. Direct na de veiling worden 150 andere items verkocht via Net-a-Porter. Alle andere items noemt Luke Leitch 'eerder de ijsberg dan de top ervan.' Volgens Anna was het net chaotisch 'zoals een sale bij Bergdorf's.'

20 jaar stijl

De opbrengt van de verkoop gaat naar een goed doel van Swarovski die modestudenten van Central Saint Martins steunt. De veiling presenteert ook voor het eerst AdR Book: Beyond Fashion van het modeicoon, dat in april wordt gepubliceerd. 'Dit boek is mijn karma. Mijn mentor was Franca Sozzani, ik heb alles aan haar te danken. Nadat ze overleed heb ik gewerkt met Luca Stoppini om dit boek te maken en de cirkel rond te maken.' Het boek betreft Anna's gehele carrière en focust op hoe ze zover gekomen is. 'Ik leg uit hoe ik begon en bespreek twintig jaar aan stijl. Vogue Uomo en Vogue Japan komen voorbij en dan springen we naar streetstyle waar ik echt een stem kreeg en mijn stempel druk.' De kledingverkoop vindt volgende maand plaats. AdR Book: Beyond Fashion komt april 2018 uit.

Alexa Chungs derde collectie is hier

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten