Vogue
Ashley Graham deelt openhartig hoe ze body confident blijft

fashion

Ashley Graham deelt openhartig hoe ze body confident blijft

Datum
Instagram Ashley Graham

Ashley Graham is een uitgesproken voorvechtster van body confidence, zo staat ze erom bekend vrouwen en jonge meiden aan te moedigen om zich goed te voelen in hun lichaam. Tijdens de 25ste verjaardag van de Urban Arts Partnership benefietavond deze week sprak Graham over hoe vaak jonge vrouwen haar aanspreken over dat ze worden gepest vanwege hun gewicht, iets wat het supermodel ook heeft doorgemaakt. Daarbij vertelde ze ook openhartig hoe ze ondanks dit verleden nu toch blaakt van zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen

'Dit zelfvertrouwen is niet iets dat zomaar 's nachts gebeurt. Ik heb er heel lang aan gewerkt. Ik kijk in de spiegel en spreek mezelf toe: 'Je bent dapper. Je bent briljant. Je bent mooi,' begint ze haar verhaal volgens Page Six. 'Woorden hebben macht en als je je woorden negatief gebruikt dan is dat precies wat er gaat gebeuren in je leven. Je kan een heel bord pasta eten en de volgende dag een lingerieshoot doen. Dan zeg ik tegen mezelf: 'Wat dacht ik in hemelsnaam?' Ik ben net zoals iedere andere vrouw en denk vaak genoeg dat ik de dikste vrouw ter wereld ben, maar het gaat er echt om hoe je omgaat met je situatie.' Ondanks haar eigen zelfvertrouwen gaf Graham aan dat ze vaak wordt teleurgesteld door het gedrag van anderen naar haar toe – met in achtneming van het feit dat veel jonge meiden last hebben van body shaming.

Gepest

'Niets heeft me daadwerkelijk verrast. Ik heb precies geleefd wat zij hebben geleefd. Ik heb de kwelling van namen gekend. Ik heb de kwelling van vriendjes gekend die het uitmaakten met me omdat ze bang waren dat ik later te dik zou worden,' zo bericht People over Ashleys speech op hetzelfde evenement. 'Het is dezelfde cyclus, het maakt niet uit in welke generatie we zitten. Ieder kind gaat door hetzelfde ding. Het hebben van meer rolmodellen, meer vrouwen die zijn van 'ja ik heb cellulites, ja het zit zelfs op mijn armen, niet alleen op mijn benen. Mijn kont heeft een bizarre vorm, maar weet je wat, wat maakt het uit. Ik ga het gewoon rocken,' voegt ze toe. 'Ik denk als we meer van dat soort rolmodellen hebben die echt de waarheid vertellen over hun lichaam en de huid waar ze in zitten, dan zou jong Amerika misschien anders zijn.'

Waarom Selena Gomez en The Weeknd voor deze film over interracial relaties een hele bioscoop afhuurden

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten