Vogue
All aboard! Bekijk Chanels dramatische Resort show set met Titanic-schip

fashion

All aboard! Bekijk Chanels dramatische Resort show set met Titanic-schip

Datum
Chanel Resort 2019

Niets is te gek voor Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld, bewees hij gisteren weer met de set van de Resort 2019 show. Waar eerder al een Eiffeltoren, vliegtuig vertrekhal, bos, supermarkt en zelfs een raketlancering werden nagebouwd in het Grand Palais in Parijs, heeft het modehuis zich opnieuw bewezegn met een megalomaan cruiseschip. 

La Pausa

In het Grand Palais werd een heuse zeehaven gecreëerd voor de Resort 2019 show, inclusief Titanic-achtig schip – op ware grootte van een cruiseschip. De boot is ‘La Pausa’ gedoopt, vernoemd naar Coco Chanels villa in Roquebrune-Cap-Martin in Frankrijk. Tijdens de show liepen onder andere modellen Gigi en Bella Hadid, Stella Maxwell, Adut Akech en de Nederlandse Luna BijlMarjan Jonkman en Yasmin Wijnaldum rondjes om het schip in marine geïnspireerde kleding, met gestreepte broeken, matroos baretten en witte panty’s.

Hommage

Het décor is geïnspireerd op het leven van Coco Chanel, die gedurende haar leven vaak de drukte van Parijs verruilde voor lange boottochten rond Europa, waar ze stopte in Venetië of Monte Carlo. Coco reisde graag op de jachten van de hertog van Westminster, genaamd ‘Flying Cloud’ en ‘Cutty Shark. Op deze boottochten liet ze haar stadse outfits thuis en koos ze voor tomboy-achtige silhouetten, zoals een korte broek of oversized blazer – vormen die we ook op de Resort catwalk voorbij zagen komen. Opnieuw een groots eerbetoon van Karl Lagerfeld aan één van de meest geroemde modeontwerpsters.

H&M en Zara vanaf 2020 mohairvrij

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten