Vogue
Chloé's nieuwe creative director Natacha Ramsay-Levi over haar plannen voor het Franse modehuis

fashion

Chloé's nieuwe creative director Natacha Ramsay-Levi over haar plannen voor het Franse modehuis

Datum
Paolo Roversi

Eerder dit jaar werd bekend dat Natacha Ramsay-Levi Clare Waight Keller zal opvolgen als creative director bij Chloé. In een eerste interview met de Britse Vogue vertelt de ontwerpster nu wat we van haar bij het Franse modehuis kunnen verwachten. 

Natacha's visie 

'Het is een modehuis dat gaat over geluk, natuurlijkheid, gemak en vrouwelijkheid. Het zit tussen urban style, en aan de andere kant sophistication. Elke vrouw kan zich herkennen in Chloé. Je kunt het dus heel persoonlijk maken,' vertelt de Franse Ramsay-Levi over haar visie op het modehuis in haar interview met de Britse Vogue. Gevraagd hoe haar futuristische ontwerpprincipes door zullen schemeren in haar ontwerpen, zegt ze: 'Als ik aan Chloé denk, denk ik aan delicate blousen, heel gesofisticeerd. Ik ga niet voor Natacha's merk, ik ga voor Chloé's merk. De kleding en de tassen moeten Chloé blijven.' De winkels van het modehuis zullen daarom ook in hun concept niet veranderen, al zal de show tijdens Paris Fashion Week niet meer in het Grand Palais plaatsvinden.

Over de stukken in haar eerste collectie vertelt de ontwerpster dat deze zullen bestaan uit de bekende blousen, broeken, capes, lange jurken en het kant wat we kennen van het 65-jaar oude modehuis. 'Wat heel belangrijk is, is hoe je het DNA van het merk gebruikt en het vertaalt naar de tegenwoordige tijd. En je mixt het. En je maakt het modern. Voegt een beetje gedurfdheid toe.' Gedurfheid is iets wat de zelfverzekerde Ramsay-Levi zeker bezit. 'Ik ben altijd zo geweest. De timing is altijd goed geweest.' Op de vraag of Natacha uitdagingen ziet voor haar carrière bij Chloé, antwoordt zij: 'Het idee van een uitdaging is het idee dat je een berg beklimt. Zo bekijk ik het niet. Voor mij voelt het alsof ik sterk een pad bewandel waar ik van houd. Dus nee (...), ik hoop dat iedereen het mooi zal vinden en (mijn ontwerpen) zal dragen. Dat is de enige vraag'. 

Jong en zelfverzekerd

Ramsay-Levi onthult ook meer over haar eerste dagen bij het modehuis: '(...) Het was precies zoals ze me hadden verteld. Bij Chloé is iedereen briljant, vrolijk, gaat iedereen goed met elkaar om… Ik moet in een positie zijn waar ik voel dat we allemaal in het zelfde team werken, werken aan hetzelfde doel. Ik ben graag heel open over wat ik doe.' Directeur van Chloé Geoffroy de La Bourdonnaye is ook vol lof over de 37-jarige ontwerpster: 'Ze begreep Chloé direct. Ze is heel overtuigd van haar visie. Bij het merk Chloé staat vrijheid altijd centraal. Het is heel democratisch, we willen niets opleggen. Het gaat altijd om het moment, en Natacha begrijpt dat.' Daarnaast werkt haar relatief jonge leeftijd ook mee, aldus De La Bourdonnaye: 'Ik heb Gaby Aghion, de oprichtster van Chloé, vaak ontmoet, en wat zij altijd zei is dat jeugd heel belangrijk is. Natacha heeft savoir-faire voor het couture atelier, maar weet ook wat coole jonge mensen willen.' 

Toen en nu: Game of Thrones vrouwencast van het prille begin tot in custom couture op de rode loper

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten