Vogue
Christian Louboutin wint rechtszaak tegen Nederlandse schoenenketen Van Haren

fashion

Christian Louboutin wint rechtszaak tegen Nederlandse schoenenketen Van Haren

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Christian Louboutin heeft de rechtszaak tegen de Nederlandse schoenenketen Van Haren – die een collectie met Louboutin look-a-likes uitbracht – gewonnen, zo meldt Business of Fashion. De Franse ontwerper stapte naar de rechter om Van Haren ervan te weerhouden hun versie van de hooggehakte schoen met rode zool te verkopen.

Louboutin look-a-likes

De rechtszaak tegen Van Haren Footwear begon in 2012, toen het Nederlandse merk een collectie Louboutin look-a-likes uitbracht. Toentertijd werd in Den Haag besloten dat Van Haren Footwear de schoenen uit het schap moest halen, maar in 2014 ging het budget schoenenmerk in hoger beroep naar het Europese Gerechtshof in Brussel. In 2012 was eveneens de rechtzaak met Yves Saint Laurent, waar het U.S. handelsmerk uit voortkwam.

Trademark

In 2014 leek het erop dat Van Haren de rechtszaak gewonnen had, maar na een tweede hoger beroep van Louboutin blijkt nu dat het Europese gerechtshof de ontwerper in het gelijk stelt en oordeelt dat de rode zool niet enkel betrekking heeft op de vorm van de zool, een aspect dat normaal gesproken niet beschermd is onder de Europese merkenwet. Louboutin is blij met de uitkomst van de rechtszaak. 'De bescherming van Christian Louboutins rode zool trademark is versterkt door het Europese Gerechtshof,' zegt hij in een statement. 'De rode kleur toegepast op de zool van een vrouwenschoen met hoge hak is een positiemarkering, zoals Maison Christian Louboutin al jaren volhoudt.'

Zien: voetbalster Lieke Martens draagt de nieuwe Nike x Off-White WK-collectie

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten