Vogue
De 5 MOAM ontwerpers presenteerden hun langverwachte collectie in Amsterdam onder toeziend oog van mode-iconen

fashion

De 5 MOAM ontwerpers presenteerden hun langverwachte collectie in Amsterdam onder toeziend oog van mode-iconen

Datum
Team Peter Stigter

Gisteravond was het eindelijk zover; de langverwachte show van het MOAM Collective, waarin vijf jonge Europese ontwerpers samen met Zalando één internationale collectie ontwierpen. Vogue Nederland volgde het proces in de video-serie This is MOAM.

Team Peter Stigter

Vijf-koppig wezen

Inspiratiebron achter de collectie is de ‘chimaera,’ een mythisch wezen opgebouwd uit een mix van verschillende dieren. De chimaera staat symbool voor de vijf Europese ontwerpers – Rose Danford-Philips, Roos Boshart, Maximiliano, Robbie van Mierlo en Catherine Le Thérisien – die voor deze collectie als één persoon moesten samenwerkten. 'De kleding bevat elementen van workwear en couture, en de silhouetten laten het spanningsveld tussen restrictie en vrijheid zien. Interessant feitje: de designers werkten veel met gerecycled materiaal van KLM.

Team Peter Stigter

Online te koop

The Chimaeric Manifesto-show vond plaats in het Artesia, een grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam. In het monumentale pand werden 450 gasten verspreid over acht kamers, elk vernoemd naar de steden waar de ontwerpers afgestudeerd zijn. Onder andere model Pat Cleveland, dochter Anna Cleveland en Sylvia van der Klooster liepen mee in de show. De 25 outfits van het ontwerp-kwintet zijn niet te koop, maar bedoeld om uit te lenen aan stylisten en musea. De drie prêt-à-porter stukken, een sjaal (79,95 euro), T-shirt (24,95 euro) en hoodie (49,95 euro) zijn vanaf vandaag exclusief bij Zalando verkrijgbaar.

Peter Stigter

Meghan Markle vierde International Women's Day in Birmingham vandaag

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten