Vogue
Deze filmster schrijft excuusbrief aan Woody Allens dochter die hij op 7-jarige leeftijd misbruikte

fashion

Deze filmster schrijft excuusbrief aan Woody Allens dochter die hij op 7-jarige leeftijd misbruikte

Datum
Getty Images

Meer en meer grote mannelijke spelers in Hollywood (en ook de mode) vallen van hun voetstuk,  waaronder Harvey Weinstein en nu ook regisseur Woody Allen. Hij zou al jaren seksueel wangedrag jegens vrouwen vertonen, maar pas nu lijkt daar aandacht voor in de media. Volgens de nu 32-jarige Dylan O'Sullivan Farrow – de (door hem geadopteerde) dochter van Allen en zijn ex-vrouw, Mia Farrow – zou hij haar op jonge leeftijd hebben misbruikt. Farrow was toen zeven jaar oud. Nu schrijft filmster Mira Sorvino, die in Woody Allen's film Mighty Aphrodite verscheen, een excuusbrief aan Dylan Farrow, om haar een hart onder de riem te steken en te vertellen dat ze haar gelooft.

Oproep aan Hollywood

In een artikel dat afgelopen december op de LA Times verscheen roept Dylan Farrow Hollywood op Woody Allen, die tot de dag van vandaag een succesvol regisseur en schrijver is gebleven, niet te sparen. Waarom heeft de #MeToo revolutie Woody Allen gespaard, vraagt zij zich af? Ze maakt duidelijk bepaald niet gecharmeerd te zijn van actrices, waaronder Blake Lively, Kate Winslet, Emma Stone, Scarlett Johansson en Greta Gerwig, die met Allen hebben gewerkt en dat blijven doen. 'Het betekende zoveel voor mij toen Ellen Page aangaf dat ze spijt had met Allen in zee te zijn gegaan, en actrices Jessica Chastain en Susan Sarandon moedig vertelde waarom ze dat nooit zouden doen.'

Volledige brief

Mira Sorvino is nu een van de actrices die met Woody Allen heeft samengewerkt en daar publiekelijk spijt van heeft. Ze schreef zelfs een indringende brief aan Dylan Farrow. Het was nadat zij met Ronan Farrow, Dylans broer en schrijver voor The New Yorker, had gesproken om te vertellen hoe zij is behandeld door Harvery Weinstein dat zij in het verhaal van Dylan dook. Dit schokte haar diep. In haar woorden: 'Het spijt me ontzettend, Dylan! Ik kan me niet eens proberen voor te stellen hoe je je moet hebben gevoeld, al die jaren dat je je hebt durven uit te spreken tegen de man die je zo heeft geschaadt als kind, een kwetsbaar meisje overgeleverd aan zijn zorg, en die vervolgens maar geprezen bleef worden – waaronder door mijzelf en ontelbare anderen in Hollywood die hem op een voetstuk plaatste en jou negeerde.' Sorvino schreef verder: 'Als een moeder en vrouw breekt dit mijn hart.' Farrow heeft Sorvino's excuses al aanvaard via Twitter. De volledige brief lees je hier, zoals gepubliceerd op Huffington Post.

Vogue en Off-White brengen samen snowboardcollectie uit

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten