Vogue
Dit model was ‘te dik’ voor Louis Vuitton en vertelt nu haar verhaal

fashion

Dit model was ‘te dik’ voor Louis Vuitton en vertelt nu haar verhaal

Datum
Instagram Ulrikke Hoyer

Hoewel de Deense Ulrikke Hoyer al in Tokio was voor de Louis Vuitton Cruise 2018 show kreeg zij op het laatste moment te horen dat het Franse modehuis niet langer wilde dat het model de show zou lopen. Zij zou naar verluidt 'te dik' zijn. Dit, ondanks het feit dat Hoyer vorig jaar een wereldwijde exclusive was in Louis Vuitton's Herfst/Winter 2016 show. Daarnaast verscheen ze in Vogue als het ideale Nicolas Ghesquière meisje en noemde The New York Times haar: 'Een model om in de gaten te houden.' 

Een opgeblazen buik en gezicht

Hoyer deelt haar verhaal via Instagram en schrijft: 'In april liet Louis Vuitton weten dat zij geïnteresseerd in mij waren om hun Cruise 2018 show te lopen. Toen ik op 25 april naar Parijs vloog voor een fitting werd mij de show toegezegd voordat ik zelfs al mijn kleren had aangetrokken. Ik was op dat moment niet op mijn dunst maar ontzettend blij dat Louis Vuitton mij wilde hebben. Toen ik vervolgens het vliegtuig instapte richting Japan waren mijn heupen 0,5 cm smaller dan ervoor dus ik was er helemaal klaar voor.' Eenmaal in Tokio moest Ulrikke een laatste fitting doen.

InDigital

Alleen water

Hierbij kreeg ze echter te horen dat ze een opgeblazen buik en gezicht had en dat ze de komende 24 uur alleen water mocht drinken. De dag erna werd het model door haar bureau gebeld met het nieuws dat Louis Vuitton haar niet langer in diens show wilde hebben omdat het model op dit moment te dik zou zijn. Die avond nog vloog Hoyer terug naar Denemarken. Hoyer onthult verder: 'Ik ben blij dat ik 20 jaar oud ben en niet nog maar een meisje van 15 die onzeker is over zichzelf. Het gaat er niet om dat ik word geweigerd voor een show, dat gebeurt nou eenmaal. Wel vind ik het niet oké dat mensen het normaal vinden om jonge modellen te bestempelen als "te dik".' Via social media krijgt Ulrikke veel bijval van collega modellen, zoals de eveneens Deense Frederikke Sofie. 'Mijn collega en fantastische vriendin deelt een belangrijk verhaal. Jullie zouden allemaal moeten luisteren, reflecteren en hier iets aan doen!' Op haar Facebook pagina vertelt Ulrikke het volledige verhaal.

Selena Gomez' Bad Liar wéér onderwerp van gesprek

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten