Vogue
Erdem Moralioglu: wat je moet weten over de modeontwerper en zijn collecties

fashion

Erdem Moralioglu: wat je moet weten over de modeontwerper en zijn collecties

Datum
InDigital

Erdem Moralioglu is een Canadese ontwerper, met Turkse roots, die Londen tegenwoordig thuis noemt. Hij is een fashion favorite, maar in hoeverre is hij geschikt als bruidsdesigner? Het zou zomaar kunnen zijn dat Meghan Markle, de aanstaande Duchess van Engeland en vrouw van Prins Harry, voor zijn romantische, maar ook uitgesproken stijl heeft gekozen. De ex-actrice schijnt in deze keuze te worden geadviseerd door bevriende stylist Jessica Mulroney,die ook de First Lady van Canada heeft gekleed. Ja, welk team zou er nu nachten doorhalen om de mooiste koninklijke bruidsjurk denkbaar te maken? Wie weet is het Erdem.

Erdem Moralioglu met Keira Knightley, Getty Images

Krachtige vrouwelijkheid

Nu is Erdem niet de meest voor de hand liggende keuze, want de in Londen gevestigde Erdem Moralioglu ontwerpt dan wel droom- maar niet zozeer trouwjurken. Tegelijkertijd zal Markle niet de geijkte bruid zijn en liever voor een iets onconventionele stijl en ontwerper kiezen. Erdems stijl laat zich omschrijven als veelzijdige en krachtige vrouwelijkheid. De ontwerper werkte nog samen met H&M voor een betaalbare collectie en sleepte tal van de prijzen binnen, waaronder de British Fashion Council’s Fashion Forward Award. Tijdens een bruiloft in Jamaica met Prins Harry droeg Meghan Markle al een bloemenjurk – een signatuurprint van Erdem – van de in Canada opgegroeide ontwerper. Kate Middletons zusje, Pippa, droeg tijdens een bruiloft laatst eveneens een Erdem-look. De designer heeft bovendien een (Canadese) emotionele link met een belangrijk hoofdstuk uit Markle's leven, toen ze in Toronto nog haar succesvolle advocatenserie opnam. Erdem bedekte tijdens zijn meest recente modeshow de gezichten van de modellen met een sluier. Zou dat een hint zijn geweest? Erdem Moralioglu begon zijn label in 2015, nadat hij bij de Royal College of Art in London afstudeerde.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! 

Hoe de Ierse mode-industrie zich inzet voor abortuswetgeving

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten