Vogue
G-Star Raw Utility Bij The Jane

fashion / Style

G-Star Raw Utility Bij The Jane

Datum
Auteur
Gijsje Ribbens

Vandaag was een dag waarop er vervelendere banen denkbaar waren dan werken bij Vogue. Op uitnodiging van G-Star mocht uw verslaggever lunchen bij the Jane, het nieuwe restaurant van chef-kok Sergio Herman, gelegen in de kapel van een oud militair ziekenhuis in Antwerpen. Niet alleen het menu van de voormalige Oud Sluis-chef (drie Michelinsterren!) was iets om naar uit te kijken, dit zou ook het moment zijn om de collectie die G-Star in samenwerking met Herman heeft ontworpen in levende lijve te aanschouwen.


The Jane

Onder de naam 'G-Star RAW Utility' ontwierp het Nederlandse jeansmerk samen met de chef zes stukken werkkleding, waaronder een schort, stropdas en een koksbuis. Door de verschillende items met elkaar te combineren kunnen de verschillende functies, van sommelier tot barman en chefkok tot bediening, van elkaar worden onderscheiden. Het schort wordt met een slim systeem vastgeknoopt aan de buis, de denim is zo ontwikkeld dat hij niet 'bloedt' en dus valer wordt met het vele wassen en de mouwen van de jasjes moeten makkelijk op te rollen zijn - aan elke handigheid is gedacht. En het moet gezegd worden: het personeel ziet er sharp as a knife uit, zeker in combinatie met hun veelal vol getatoeëerde armen. 


De Upper Room Bar

The Jane heeft een half jaar exclusief het recht op de werkkleding, daarna zal de collectie ook beschikbaar worden voor andere restaurants, mits goedgekeurd door G-Star. Restaurants als Hakkasan en Momo hebben al interesse getoond. Remco de Nijs, brand manager van G-Star Raw, zou de kleding graag ook in andere horecagelegenheden terug zien, een cocktailbar lijkt hem wel wat. 


Glas in lood ramen van Studio Job

In de aankleding van het restaurant is aan elk detail gedacht: de glas in lood ramen van de kapel zijn van Studio Job (zoek naar het kipkluifje, het softijsje en de spermacellen), het interieur is speciaal ontworpen door Piet Boon en ook de messen zijn in samenwerking met een fabrikant bedacht en ingegraveerd met het The Jane-logo. 'Ik ben gek op Nederlands ontwerp, dat zie je in het restaurant terug. Via Ellemieke (Vermolen, de vrouw van Herman, red.) kwam ik in contact met Remco van G-Star en we klikten meteen. Koksbuizen zijn altijd zo saai, dat moet anders kunnen, dacht ik,' aldus Sergio Herman over de samenwerking. 'We hebben de kleding uitvoerig getest en aangepast waar nodig. Zo is er een lus voor mijn doek en een vakje voor mijn pincet. Ik wilde dat de kleding eruit zag zoals in de Franse brasseries van vroeger.'


Sergio Herman in G-Star Raw Utility (foto via Commedesleroi)

Een gouden greep van Herman, deze samenwerking: cooler gekleed personeel dan dit vind je zelden. Maar dat Sergio een behoorlijke perfectionist is, is natuurlijk niet alleen terug te zien in zijn oog voor detail in de aankleding van het restaurant. Hier spreekt dan wel geen culinair journalist maar het eten is niet anders dan indrukwekkend te noemen. 


De amuse


Een voorgerecht

On Top

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten