Vogue
Gal Gadot heeft een belangrijke boodschap voor vrouwen tijdens Critics Choice Awards

fashion

Gal Gadot heeft een belangrijke boodschap voor vrouwen tijdens Critics Choice Awards

Datum
Getty Images

Wonder Woman-actrice Gal Gadot nam haar #SeeHer award afgelopen avond in ontvangst tijdens de Critics Choice Awards. Deze prijs is in het leven geroepen voor actrices die grensverleggend werk verrichten. Opvallend was dat acteur James Franco, die ook een prijs won, niet aanwezig was.

Topvrouwen

In haar speech lichtte Gadot uit dat de top drie films van aflopen jaar – The Last Jedi, Wonder Woman en Beauty and the Beast – allemaal sterke vrouwelijke hoofdrollen bevatten. ‘Hoewel we veel vooruitgang boeken, is er nog een lange weg te gaan,’ zegt de actrice, verwijzend naar de #MeToo en Time's Up beweging. ‘We zijn getuige van een belangrijk moment in de filmindustrie en maatschappij en ik wil deze award delen met alle mannen en vrouwen die opkomen voor wat juist is.’ Behalve Gadot waren er meer artiesten die refereerden aan de beschuldigingen van seksueel wangedrag in de filmindustrie. Host van de avond, Olivia Munn, deed samen met actrice Niecy Nash een sketch over de mannen in Hollywood die het wél goed bedoelen. Ook benoemden ze het opvallende feit dat geen van de mannelijke winnaars op de Golden Globes zich uitsprak over de #MeToo beweging. Het komische duo plaatste eveneens een kritische noot bij het nieuws dat Mark Wahlberg 1500 keer zoveel verdiende voor All the Money in the World dan zijn tegenspeler Michelle Williams.

Onvindbaar

Afwezig bij de avond was 39-jarige acteur James Franco; afgelopen zondag nog de grote winnaar bij de Golden Globes. Ook nu viel hij in de prijzen voor zijn rol in The Disaster Artist, maar waarschijnlijk koos de acteur ervoor weg te blijven van het podium nu hij zelf beschuldigd wordt van seksueel wangedrag.

Deze filmster schrijft excuusbrief aan Woody Allens dochter die hij op 7-jarige leeftijd misbruikte

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten