Vogue
Gigi Hadid: 'Ik word niet altijd wakker als de Gigi die de wereld verwacht dat ik ben'

fashion

Gigi Hadid: 'Ik word niet altijd wakker als de Gigi die de wereld verwacht dat ik ben'

Datum
Getty Images

Alhoewel het lijkt alsof supermodel Gigi Hadid haar leven enorm op orde heeft, is dat lang niet altijd zo. Daarover deed de half-Nederlandse gisteren een boekje open, toen ze de prijs voor Glamour’s Women of the Year in ontvangst nam. Ze vertelde dat ze niet elke ochtend wakker wordt en zich 'Gigi Hadid, global supermodel' voelt.

Waardevol advies

De 22-jarige, gekleed in een jurk van Zuhair Murad, gaf een krachtige speech tijdens de prijsuitreiking, waarin ze zichzelf en andere vrouwen een hart onder riem stak. 'Ik denk dat mijn grootste verantwoordelijkheid, terwijl ik hier sta, alle jonge vrouwen zijn die meekijken,' vertelt Hadid. 'Ik wil jullie laten weten dat alleen omdat ik hier sta, dat ik deze prijs heb gewonnen, dat niet betekent dat ik het allemaal heb op orde heb. Ik ben enorm dankbaar voor elke kans die ik krijg, maar dat betekent niet dat ik elke dag wakker word als de Gigi die de wereld verwacht dat ik ben.' Het model geeft ook waardevol advies aan andere jongere vrouwen: 'Als je je niet elke dag sterk voelt, is dat oké, en is dat normaal (…).'

Samen staan we sterker

Zelf wordt Gigi opgepept door andere machtige vrouwen. Dat vindt ze inspirerend, vertelt ze tijdens de ceremonie. 'Wat me mentaal door stress, angst en druk heen helpt is om naar andere sterke vrouwen te kijken en me door hun empowered te voelen om mijn dag te veranderen en om hun te vieren,' zegt het model. 'Ons succes gaat nooit alleen om onszelf. Het gaat om alle vrouwen voor ons, die ervoor hebben gezorgd dat we zo ver hebben kunnen komen. Het gaat om de vrouwen waarmee we onszelf omringen en hun waardevolle eigenschappen, de inspiratie en motivatie die vrouwen van over heel de wereld ons kunnen geven zodat we beter worden. Dus vanavond vier ik iedereen die geëerd wordt en vier ik vrouwen van over heel de wereld. Jullie helpen mensen overal zodat ze denken, "Yeah, ik kan het", wat "het" ook mag zijn (…) Dus dank jullie wel, en onthoud dat we sterker zijn als we elkaar vieren,' aldus Gigi.

De Spice Girls (ja zelfs Victoria Beckham) komen terug met een reünie en album

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten