Vogue
Wat je moet weten over H&M's nieuwe interactieve spiegels

fashion

Wat je moet weten over H&M's nieuwe interactieve spiegels

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Nadat concurrent Zara een augmented reality app heeft ontwikkeld, gaat ook H&M aan de gang met innovaties om de shopervaring voor klanten interessanter te maken. Deze week lanceert de Zweedse modeketen speciale spiegels met gezichtsherkenning in de flagship store op Times Square in New York. De zogenaamde ‘Voice Interactive Mirrors’ worden geactiveerd als je er lang genoeg naar kijkt. Via de spiegel kunnen klanten selfies maken, stijladvies krijgen en zelfs kortingen bemachtigen via QR-codes.

Selfies

De spiegels zijn ontwikkeld door Microsoft in samenwerking met Zweedse techbedrijven als Ombori en Visual Art. Volgens Retail Dive zijn de spiegels geïnstalleerd op de winkelvloer en (nog) niet in de paskamers. H&M heeft een speciale video gemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe de interactieve spiegels werken. In de flagship store in New York zien we hoe je met de spiegel selfies en ook je eigen cover kunt maken. Door een QR-code te scannen kan je de foto’s op je telefoon downloaden. Bekijk hier de video.

De interactieve spiegel in de H&M flagship store op Times Square, Youtube

Stijladvies op maat

Maar dat is niet het enige wat de spiegels kunnen. Zo kan je ook kiezen voor de optie ‘mode-inspiratie’ waarbij er gevraagd wordt naar je stijl en waarnaar je op zoek bent. Vervolgens selecteert de spiegel outfits die passen bij jouw persoonlijke stijl. Wil je de outfit kopen? Scan dan wederom de QR-code en je wordt doorgelinkt naar de webshop. Of en wanneer de spiegels ook in Nederland geïnstalleerd worden, is nog niet bekend.

Kim Kardashian en Kylie Jenner hebben een twinning moment in nieuwe Yeezy collectie

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten