Vogue
Jason Wu verlaat Hugo Boss om zich 'volledig te focussen op eigen label'

fashion

Jason Wu verlaat Hugo Boss om zich 'volledig te focussen op eigen label'

Datum
InDigital

Vandaag zal ontwerper Jason Wu zijn allerlaatste collectie voor Hugo Boss presenteren tijdens New York Fashion Week. Dat heeft Wu vanmiddag bekendgemaakt in een officieel persbericht. Wu was sinds juni 2013 werkzaam als creative director voor de vrouwencollectie van Hugo Boss, maar gaat zich nu volledig richten op zijn eigen label, waarvan hij de nieuwe Herfst/Winter-collectie twee dagen geleden al toonde.

Eigen label

'Het waren vijf spannende jaren bij Hugo Boss voor mij', schrijft de ontwerper in het persbericht. 'Ik ben het team van Hugo Boss enorm dankbaar voor hun passie, hun toewijding en de fantastische shows en evenementen waar we samen aan hebben gewerkt. Het is nu tijd voor mij om me volledig te gaan focussen op mijn eigen label.' Jason Wu richtte in 2007 zijn gelijknamige label op, dat de afgelopen jaren enorm is gegroeid.

Dankbaar

Chief Brand Officer Ingo Wilts heeft inmiddels al gereageerd op het nieuws van Wu. In een verklaring laat hij weten de ontwerper enorm dankbaar te zijn voor zijn enthousiasme bij Hugo Boss. 'Ik wil hem graag bedanken voor zijn creativiteit en inspiratie. Ik weet zeker dat hij alle projecten die hij in de toekomst zal hebben met dezelfde passie zal aangaan.' Het is nog onduidelijk wie Wu zal vervangen bij Hugo Boss.

Transformatie

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloot het management van Hugo Boss een aantal dingen om te gooien. 'Ik bleef om het team te helpen met de transformatie tijdens deze nieuwe fase,' laat Wu weten. En daar heeft hij absoluut geen spijt van. 'Ik ben enorm trots dat ik vijf jaar lang bij Hugo Boss heb mogen werken.' Ook laat de ontwerper weten dat hij nog heel veel dingen wil doen. 'Zo is Karl Lagerfeld een van mijn grootste idolen. Maar voorlopig ga ik me even op mijn eigen collecties focussen.'

Irina Shayk wordt vergezeld door levensgrote robot tijdens Philipp Plein show

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten