Vogue
Jean School steunt nieuwe generatie jonge denimontwerpers

fashion

Jean School steunt nieuwe generatie jonge denimontwerpers

Datum
Melody Lieftink

In Amsterdam werd vier jaar geleden de deur geopend van s' werelds eerste Jean School, een instantie die studenten opleidt tot professionele denimontwikkelaars, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van jeans. De eerste studenten van de driejarige opleiding zijn inmiddels afgestudeerd. Op veler verzoek van hen en vanuit de denimindustrie brengt de vakschool nu goed nieuws naar buiten voor buitenlandse liefhebbers. Vanaf dit jaar kunnen zij zich daar namelijk voor het eerst inschrijven voor een éénjarige International Jean School-opleiding op MBO 4 niveau. 

Fotografie: Melody Lieftink.

Special collabs

Tijdens de opleiding krijgen studenten de mogelijkheid om samen te werken met vooraanstaande denim-labels, waaronder G-star RAW, Tommy Hilfiger, Levi's en Pepe Jeans. Benieuwd naar de opleiding of het werk van de studenten? Tijdens de Amsterdam Denim Days dit weekend kun je een aantal ontwerpen aan de hand van de studenten bewonderen in de Zuiveringshal en het Machinegebouw bij het Westerpark in Amsterdam. 

Fotografie: Melody Lieftink.

Denim in hartje Amsterdam

De Jean School is gevestigd in Amsterdam's Denim City, een groot pand gelegen naast de Blue Lab wasserij en het denim archive aan de Kinkerstraat in Amsterdam West. Neem voor meer informatie over de opleiding een kijkje op de website.

Waarom Karl Lagerfeld wederom een show met enkel bont houdt in Rome

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten