Vogue
Jennifer Lawrence reageert op de geluidsopnames van Harvey Weinstein

fashion

Jennifer Lawrence reageert op de geluidsopnames van Harvey Weinstein

Datum

Actrice Jennifer Lawrence zegt in een interview met The Hollywood Reporter dat zij zich misselijk voelde toen ze de gelekte opnames hoorde waarop de in opspraak geraakt filmproducent Harvey Weinstein een Italiaans model probeert te dwingen om samen met hem te douchen.

Misselijkmakend

‘Ik was er echt ziek van, ik kon de opname bijna niet afluisteren,’ vertelt de actrice aan interviewer Oprah Winfrey. In het geluidsfragment is te horen hoe Weinstein zich opdringt aan het Italiaanse model Ambra Battilana Gutierrez en haar vraagt om met hem naar de badkamer gaat om samen met hem te douchen. Wanneer ze weigert, zegt de filmproducent: ‘Schop geen scène, ga gewoon mee. Mij wil je te vriend houden.’ De machtige filmproducent wordt inmiddels door talloze vrouwen beschuldigd van seksueel intimiderend gedrag. Onder andere actrice Ashley Judd en Rose McGowan deelde hun verhaal in The New York Times over het onacceptabele gedrag van Weinstein.

‘Vaderlijk’

In het interview vertelt de actrice ook over haar relatie met Weinstein, wiens bedrijf The Weinstein Company in 2012 haar film Silver Linings Playbook uitbracht. ‘Hij was altijd erg vaderlijk voor me, dus toen ik het nieuws over zijn gedrag hoorde, had ik wel even de tijd nodig om alles te verwerken,’ vertelt ze daarover. Lawrence was zich niet bewust van zijn wangedrag, wel van zijn harde optreden op de werkvloer. 'Dan denk je dat je iemand goed kent en dan wordt diegene beschuldigd van verkrachting,' aldus Jennifer.

Ashley Graham is smoking hot voor Vogue Italia, zonder retouch

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten