Vogue
Jenny Packham: wat je moet weten over de Britse modeontwerpster

fashion

Jenny Packham: wat je moet weten over de Britse modeontwerpster

Datum
Getty Images

Zou het zo kunnen zijn dat de trouwjurk van Meghan Markle, de aanstaande Duchess van Engeland en vrouw van Prins Harry, is ontworpen door Jenny Packham? Zij is immers door en door Brits, dus een goede gegadigde. De ex-actrice zelf schijnt bijgestaan te worden door haar vaste stylist in haar keuze, namelijk vriendin Jessica Mulroney die ook de First Lady van Canada heeft gekleed. Welk team zou er nu nachten doorhalen om de mooiste koninklijke bruidsjurk denkbaar te maken? Laten we eens kijken of Packham inderdaad zo'n geschikte kandidaat is.

Getty Images

Favoriet van Kate Middleton

Jenny Packham is zo'n ontwerper die je vaker in bruidsmagazines terugziet en die vooral bekend staat om haar romantische bruidsstijl. Een stuk klassieker dan bijvoorbeeld Erdem, maar alsnog een rodeloper-favoriet vanwege haar ultiem glamorous signatuur bij celebrities waaronder Keira Knightley, Jessica Biel en Kate Hudson. Plus, niet te vergeten, Kate Middleton, die meermaals Jenny Packham droeg tijdens feestelijke en meer low-key gelegenheden. Van een poederroze godinnenjurk tijdens een filmpremière in The Royal Albert Hall tot een vintage-stijl zilver- en nudekleurige look tijdens ARK 10th Anniversary Gala Dinner. De van origine Britse ontwerper werd geboren in Hampshire, als het zusje van televisiepresentator Chris Packham. Eind jaren tachtig begon ze haar eigen lijn, nadat ze bij Central Saint Martins een First Class Honours degree behaalde. Ze woont nu met haar gezin in Noord-Londen en showt tijdens de internationale modeweken. Hiernaast verschenen haar designs in verschillende films waaronder Sex and the City, the Devil WearsPrada, Die Another Day, Casino Royale en Harry Potter and the Deathly Hallows.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! 

Kendall Jenner draagt compleet doorschijnende jurk op Cannes rode loper

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten