Vogue
Lola Kirke treedt in de voetsporen van zus Jemima Kirke door met lichaamshaar op de rode loper te verschijnen

fashion

Lola Kirke treedt in de voetsporen van zus Jemima Kirke door met lichaamshaar op de rode loper te verschijnen

Datum
Getty Images

Tijdens de Golden Globes die gisteravond in Los Angeles werden uitgereikt, lieten tal van bekende namen hun gezicht zien. Ook Mozart in the Jungle-actrice Lola Kirke maakte haar opwachting en gebruikte de awarduitreiking om een duidelijke boodschap over te brengen. De actrice hulde zich in een strapless ensemble van Andrew Gn en was niet verlegen om haar ongeschoren oksels te laten zien. 

Harige oksels

Lola Kirke verscheen op de rode loper van de prijsuitreiking in een roze jurk met geborduurde bloemen, okselhaar en droeg daarbij ook een opvallende button met 'Fuck Paul Ryan' erop. Ryan, een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij, is van plan de vergoeding van Planned Parenthood stop te zetten; een organisatie die borstkanker screenings, zwangerschapstesten, de pil en andere voorbehoedsmiddelen aanbiedt en vooral dient ter ondersteuning van vrouwen met een laag inkomen die zich dit soort middellen niet zelf kan veroorloven.

Julia Roberts tijdens de première van Notting Hill in 1999 in Londen, Getty Images.

Voorlopers

Kirke is overigens niet de enige die wat meer lichaamshaar dan gewend op de rode loper laat zien. Zo koos haar oudere zus en Girls-actrice Jemima Kirke ook voor ongeschoren oksels tijdens de CFDA Fashion Awards in 2015 en werd Drew Barrymore tien jaar eerder au naturel arm in arm gespot met Marc Jacobs. Maar de echte voorloper van deze natuurlijke look is Julia Roberts, die tijdens de première van Notting Hill in Londen in 1999, naar het publiek zwaaide met een opgeheven arm én een flinke bos okselhaar. Roberts lijkt dus nog steeds een inspiratiebron voor andere vrouwen om niet alleen één bepaald schoonheidsideaal na te streven. Zo deelt ook Miley Cyrus via haar Instagram regelmatig trots selfies, inclusief harige oksels. 

De best geklede koppels van de Golden Globes met Blake en Ryan op één

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten