Vogue
Markl Wahlberg werd 1500 keer meer betaald dan Michelle Williams voor reshoot ‘All the Money in the World’

fashion

Markl Wahlberg werd 1500 keer meer betaald dan Michelle Williams voor reshoot ‘All the Money in the World’

Datum
Getty Images

Ondanks dat de Golden Globes zwart kleurde uit protest tegen genderongelijkheid blijkt dat er nog een lange weg te gaan is. USA Today publiceerde woensdagavond een rapport waarin wordt vermeld dat Mark Wahlberg zo’n 1,5 miljoen dollar (1,25 miljoen euro) kreeg voor het opnieuw filmen van scènes van All the Money in the World, nadat Kevin Spacey door aantijgingen van seksueel geweld geschrapt werd uit de film. Maar tegenspeelster Michelle Williams kreeg slechts een mager bedrag van omgerekend 837 euro voor het filmen van nieuwe scènes.

Vrijwillig

Na de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Kevin Spacey besloot regisseur Ridley Scott de rol van Spacey in de film All the Money in the World opnieuw te casten. De scènes met Christopher Plummer als Paul J. Getty moesten uiteraard opnieuw worden opgenomen. Scott verzamelde de acteurs rap bij elkaar in Europa, filmde tijdens Thanksgiving en kon de film alsnog tijdens de Kerst in première laten gaan. Ridley vertelde USA Today dat ‘iedereen het voor niets deed.’ Uiteraard werd de crew betaald en kreeg ook Plummer zijn salaris.

Miljoenenbedrag

Maar andere acteurs zouden het vrijwillig hebben gedaan. Echter leerde USA Today dat Mark Wahlberg een flink bedrag van omgerekend 1,25 miljoen euro kreeg voor de shootdagen. Michelle Williams kreeg ook betaald, maar slechts omgerekend 67 euro per dag. De acteurs worden door dezelfde agent gerepresenteerd: William Morris Endeavor. Maar hij zou van het salarisverschil niets hebben geweten. Ook Michelle dacht dat iedereen de filmdagen gratis deed. ‘Ik zei dat ik zou zijn waar en wanneer ze mij nodig hadden,’ vertelt de actrice. Vrienden van Endeavor en andere beroemdheden zoals Jessica Chastain richten zich tot Twitter om hun woede te uiten over niet alleen de manager, maar ook Mark Wahlberg. Want naast het feit dat agenten klaarblijkelijk onderscheid maken in het salaris van gelijkwaardige acteurs, ontvangt Wahlberg ook schaamteloos een miljoenenbedrag wetende dat zijn collega’s amper iets verdienen.

De scheiding van Georgina Chapman en Harvey Weinstein is rond

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten