Vogue
Model Maggie Greene vertelt over de kracht die er schuilt in aankomen voor een gezond gewicht

fashion

Model Maggie Greene vertelt over de kracht die er schuilt in aankomen voor een gezond gewicht

Datum

In een persoonlijk essay voor Harper’s Bazaar vertelt model Maggie Greene over haar eetprobleem, ontstaan op het moment dat ze als model ging werken. Ondertussen is het 19-jarige model kilo’s aangekomen en voelt ze zich gelukkiger dan ooit.

Uithongeren

‘Toen ik zestien jaar was, zag ik alle plaatjes op Instagram en werd ik verleid door de betoverende levens van supermodellen en Victoria’s Secret Angels. (…) Ik begon onderzoek te doen naar wat ze aten en hoe ze sportten, en ging proberen dat na te doen. Het begon als iets onschuldigs, maar het werd al snel een obsessieve, oneindige oorlog met eten.’ Jarenlang eet Maggie alleen groente, fruit en mager vlees, en zelfs hiervan telt ze de calorieën. De dokter vertelt dat ze moet stoppen met het dieet, maar Maggie blijft doorgaan.

Body positive

Het keerpunt komt bij een casting waar een van de agenten haar niet wil aannemen tenzij ze nog meer afvalt. Op dit moment gaat er een knop om. ‘Wat? Ik heb maandenlang geen Chick-Fil-A of brownie gegeten, en je wilt dat ik alsnog afval? Ik voelde me woedend en verslagen. Modellenwerk was het niet waard, besloot ik. Ik was er klaar mee.’ Tijdens een vakantie besefte Maggie dat ze nog wel modellenwerk wilde doen, maar niet zoals voorheen. ‘Ik bleef gezond eten en sporten, maar ik weigerde om calorieën te tellen of mezelf elke dag te wegen.’ Momenteel wordt het model veel ingehuurd door bedrijven die diversiteit zoeken en een positief lichaamsbeeld promoten. ‘Ik had me nooit voor kunnen stellen dat ik nog steeds model kon zijn met mijn natuurlijke maat. Uiteindelijk wil ik dat iedereen lachend in de spiegel kan kijken, onafhankelijk van zijn of haar maat of vorm. Het gaat niet over gewicht kwijtraken of aankomen; het gaat over vrij zijn van verwachtingen, omdat we allemaal prachtig zijn.’

Volgens Kendall Jenner moeten modellen van nu even hard werken als modellen in de jaren negentig

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten