Vogue
Olivier Rousteing vertelt over zijn custom looks voor Beyoncé tijdens Coachella

fashion

Olivier Rousteing vertelt over zijn custom looks voor Beyoncé tijdens Coachella

Datum
Getty Images, Balmain

Het kan bijna niet anders of het optreden van Beyoncé op Coachella is nu al een van de beste aller tijden. Zo kreeg de popster ook zusje Solange, man Jay-Z en haar voormalige Destiny's Child-collega's op het podium, om samen met haar op te treden. Ze kwam bovendien niet zomaar in een outfit aanzetten, maar werd aangekleed door Balmains Olivier Rousteing die exclusief aan Vogue.com uit de doeken deed hoe de voorbereiding in zijn werking trad. 

Balmain

Mad Max

Vlak na de Herfst/Winter 2018-catwalkshow van Balmain vroeg stylist Marni Senofonte of de Franse ontwerper een aantal custom looks voor Beyoncé zou willen maken. Wie zegt daar nu nee tegen. Het werden weliswaar slapeloze nachten voor Rousteing, die moest doorhalen vanwege de krappe deadline. Waarna hij lachend zei: 'Uiteindelijk leek het alsof ik en Marni een relatie hadden. Zelfs in bed waren we elkaar nog aan het texten en e-mailen'. Het resultaat is ernaar: een op Egypte geïnspireerde goud-met-zwarte cape met verfijnde borduursels, een zwart jasje en bodysuit met hologram-materiaal, een college-stijl geborduurde gele capuchontrui met 'BAE' erop geschreven, een camouflage en mesh minijurk en een top gedecoreerd met een symbool van Beyoncé uit 2018 met een bij, een opgeheven vuist, een panter en een Egyptische godin. Dit alvast bedoeld voor een van de twee op maat gemaakte Balmain stage wardrobes – een voor ieder van haar optredens afgelopen en komende zaterdagavond. Verder kleedde Rousteing ook de zo tweehonderd dansers op het podium, als ook Kelly Rowland en Michelle Williams. 'Marni vertelde mij dat de optredens om overlevers draaiden en dat B op zoek was naar een legerstijl. Onze silhouetten zijn soort van Mad Max, onze futuristische twist op militaire looks voor dit najaar pastten precies.' Hij werkte hiervoor ook één-op-één met Queen Bey zelf, en vloog regelmatig over naar Los Angeles. 

Getty Images, Balmain

'B is een perfectionist'

Over de samenwerking met Beyoncé zegt Rousteing: 'B is een perfectionist. Ze heeft zo'n duidelijke visie op mode en haar muziek. Ik heb veel geleerd van haar van zo dichtbij te zien werken tijdens de repetities.' Hij werkte al eerder samen met de zangeres aan tourkostuums, als ook met andere celebrities, maar deze ervaring was voor hem heel speciaal: 'Als ik eerlijk ben is het heel, heel zeldzaam in zo'n soort ontwerpproces om zoveel communicatie te hebben met de artiest en de belangrijkste mensen in haar team. Het was mogelijk om met haar in één ruimte te zijn waarbij ze mij direct feedback gaf over hoe de belichting op de kleding zou moeten vallen, wat de muziek zou moeten benadrukken aan elke look – ik hoefde nooit te raden wat vervolgens te doen.' De jonge Parijzenaar denkt dat dit een belangrijk moment is in modehistorie, maar zijn favoriete herinnering is meer intiem: 'Wat ik nooit zal vergeten is dat ik op de vloer zit met B terwijl we stof knippen. Blue komt binnen en rent naar B, en B houdt haar in haar armen terwijl ze tegen ons praat over de snit en silhouetten. Dat was zo'n mooi moment voor mij, want daar zit je dan met zo'n megaster die tegelijkertijd ook een sterke vrouw en liefhebbende moeder voor haar dochter is.' Jay-Z gaf uiteindelijk ook zijn goedkeuring: 'Jay zag de Egyptische godinnencape en toen B het aantrok, lichtten zijn ogen helemaal op en zei hij: "Oh, wow!" Dat was natuurlijk geweldig.' 

Balmain

H&M onthult nieuwe designersamenwerking met Moschino

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten