Vogue
Roland Mouret: wat je moet weten over de modeontwerper

fashion

Roland Mouret: wat je moet weten over de modeontwerper

Datum
Getty Images

Wie weet dat Meghan Markle, de aanstaande Duchess van Engeland en vrouw van Prins Harry, voor haar trouwjurk toch het liefst de hulp inschakelt van een goede vriend, zoals de getalenteerde ontwerper Roland Mouret. De ex-actrice schijnt op het gebied van styling ook door een goede vriendin, Jessica Mulroney die ook de First Lady van Canada heeft gekleed, bij te worden gestaan. Ja, welk team zou er nu nachten doorhalen om de mooiste koninklijke bruidsjurk denkbaar te maken? Tijd om Roland Mouret onder de loep te nemen.

Roland Mouret en Meghan Markle, Getty Images

Van Franse makelij

Van een Australisch (Ralph & Russo) en Canadees (Erdem) modehuis via Londen (ontwerper Jenny Packham) komen we uit bij een Fransman: Roland Mouret zou ook zomaar de ontwerper kunnen zijn van De Jurk. Wat zo opvallend is aan de Franse designer is dat hij volledig autodidact is, waarbij hij op het vrouwenlichaam drapeert. Hij creërt dus ook altijd een zeer feminien silhouet. Hij zou eigenlijk in de voetsporen treden van zijn vader, die slager was in een klein Frans plaatsje. Zijn lotsbestemming lag weliswaar bij de mode. Voordat hij zich als ontwerper profileerde, was hij werkzaam in het Parijse nachtleven als onder meer model. Nu werkt hij vanuit een atelier op het Engelse platteland, in Suffolk, terwijl hij Londen thuis noemt. Zijn bekende clientèle bestaat uit Diane Kruger, Victoria Beckham en Dita von Teese. Hij kende Markle al uit de tijd voordat zij verloofd raakte met de Britse prins, toen hij haar frontrow zette bij zijn eigen shows. Over de vrouwen waarvoor hij ontwerpt zei hij: 'Vaak zijn het een soort outsiders, ook al zijn ze zeer bekend. Daar kan ik mij sterk mee identificeren. Veel van mijn cliënten hebben het op eigen houtje weten te maken, maar tegelijkertijd blijven ze dichtbij hun roots. een eerlijke ambitie om verder te komen in het leven met een liefde voor waar ze vandaan komen.' Het lijkt erop dat Markle en Mouret elkaar daarin eerder hebben gevonden.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! 

Vogue zoekt productie stagiair(e)

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten