Vogue
Tom Ford woest op Amal Clooney vanwege Met Gala debacle

fashion

Tom Ford woest op Amal Clooney vanwege Met Gala debacle

Datum
Amal Clooney in de jurk van Richard Quinn op de rode loper van het Met Gala - Getty Images.

Ontwerper Tom Ford is not amused met Amal Clooney. De mensenrechtenadvocate droeg tijdens het Met Gala vorige week maandag namelijk niet een jurk van zijn hand, maar van de Britse ontwerper Richard Quinn. En dat terwijl Ford speciaal voor Clooney een jurk had ontworpen. Ouch!

Custom jurk

Amal Clooney was dit jaar een van de presentatoren van het grote modegala dat jaarlijks in samenwerking met de Amerikaanse Vogue en het Metropolitan Museum of Arts in New York wordt gehouden ter opening van een modetentoonstelling. Ontwerper Tom Ford was door Vogue US aangewezen een custom couturejurk voor de vrouw van George Clooney te creëren.

Vlak voor aanvang van het gala besloot Amal echter niet Fords creatie aan te trekken, maar te kiezen voor een broek-rok combinatie van Britse ontwerper Richard Quinn. Hierop vroeg Ford Amal om de outfit dan helemaal niet meer te dragen zodat een andere ster de jurk aankon op de rode loper – en de jurk dus alsnog publiciteit zou krijgen en zijn werk niet voor niets zou zijn – maar ze besloot de rode, met pailletten bezaaide jurk naar de after party te dragen. Volgens Page Six zijn zowel Ford als Vogue US woest op Clooney, die deze maand covermodel is en had afgesproken Tom Ford te dragen naar het Met Gala. Als een kleine ode aan al het werk van Tom Ford en zijn team ongetwijfeld in de jurk hebben gestoken, hieronder wat kiekjes van Amal Clooney in de jurk in kwestie op de after party.

De 7 favorieten van Nikkie Plessen: van polka dots tot Dior olie

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten